2022. május. 18., szerda - Erik, Alexandra.
hirdetés
hirdetés

Egyedi méltányosság alapján kapható meg az SMA-gyógyszer

Az SMA-ban szenvedő magyar betegek számára kulcsfontosságú megállapodást kötött a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (NEAK), közli Facebook-oldalán Kásler Miklós.

Idén áprilistól egyedi méltányosság alapján elérhetővé válik hazánkban az SMA-betegek kezelésére alkalmas génterápiás gyógyszer – közölte hivatalos Facebook-oldalán az emberi erőforrások minisztere.

A rendkívül drága készítmény alkalmazására korábban szinte kizárólag közösségi adakozással nyílt lehetőség Magyarországon – emlékeztet bejegyzésében Kásler miklós, hozzátéve, hogy ilyen módon viszont, az érintett kisgyermekekért formálódott összefogás erejét mutató, felemelő és megható történeteket ismerhettünk meg az utóbbi években.

Az új megállapodás értelmében azonban a gerinc eredetű izomsorvadásban szenvedő honfitársaink hamarabb és könnyebben juthatnak majd hozzá nélkülözhetetlen kezelésükhöz – írja a miniszter.

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés

A Magyar Tudományos Akadémia székháza ad otthont Budapesten a 2022-es Sclerosis Multiplex Világnapnak május 28-án.

Hiába kérte többek között a Magyar Orvosi Kamara is, hogy külön egészségügyi minisztérium feleljen a jövőben az egészségügyet érintő döntésekért, ez a jelek szerint nem fog megvalósulni.