hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 223
#1
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2022-10-21

November 1-től Magyarországon is elérhetővé válik az újszülöttkori SMA-szűrővizsgálat – írja a Telex Mikos Borbála videóüzenete nyomán.

#2
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2022-10-19

A hátrányos helyzetű területeken élő gyermekek jobb egészségügyi alapellátásának fejlesztése, valamint az orvosok szakmai munkájának elősegítése érdekében hirdetnek pályázatot.

#3
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2022-10-06

Kezelhetetlensége miatt a veleszületett gerincvelői izomsorvadás több évtizeden át „árva” betegségnek számított, azonban a betegségmódosító gyógyszerek forgalomba kerülésével a 21. század új perspektívát hozott.

#4
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2022-08-16

A kontaminált bélszindróma (SIBO – Small Intestinal Bacterial Overgrowth) során a vékonybélben túlszaporodnak a baktériumok.

#5
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2022-08-03

A fel nem ismert és kezeletlen SMA az újszülöttek között az egyik legfőbb genetikai eredetű halálok, bár a kór genetikai vizsgálattal diagnosztizálható.

#6
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2022-08-01

A SmartBra olyan intelligens melltartó, aminek célja a rákos megbetegedések megelőzése és felismerése a legkorábbi stádiumban, írja az Index.

#7
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2022-07-25

Hazánkban elsőként Szemészeti Génterápiás Kezelőcentrum minősítést kapott a Semmelweis Egyetem.

#8
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2022-07-04

Huszonhárom SMA-ban szenvedő gyermek kap génpótló kezelést a Bethesda Gyermekkórházban – írja a Magyar Nemzet.

#9
Medical Online >> Atópiás Dermatitisz
2022-05-30

Az atópiás ekcéma igen gyakori, krónikus, gyulladásos bőrbetegség, amely az esetek jelentős százalékában már csecsemő- vagy kisdedkorban manifesztálódik. Patogenezisében a genetikai hajlam, immunregulációs eltérések, az epidermális barrier funkció károsodása egyaránt szerepet játszanak. A betegség lefolyását, a klinikai tünetek fellángolását szignifikánsan befolyásolja számos külső és belső környezeti faktor, így hormonális, emocionális, éghajlati tényezők, infekciók, inhalatív allergének, kontakt allergének, bizonyos élelmiszerek.

#10
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2022-05-27

Az arthrosis az ízületeket alkotó porc, csont és a környező lágyrészek leépülésével járó betegség. A betegség jelentős fájdalommal jár, progresszív, az ízület strukturális átalakulását és ennek következtében jelentős funkcióvesztést és életminőség romlást okoz. Kialakulásában immunológiai gyulladásos folyamatok is szerepet játszanak, amelyek befolyásolása lehetőséget ad nem csak tüneti kezelésre, hanem betegség módosító terápia kialakítására is. A nem denaturált II-es típusú kollagén orális alkalmazása szisztémás toleranciát hoz létre, amely a proinflammatorikus folyamatok gátlás és az antiinflammatorikus hatások erősítése révén új lehetőség az immunmodulációra. A klinikai vizsgálatok a betegeknél a fájdalom jelentős csökkenéséről, a mozgásszervek funkciójának javulásáról számolnak be, és egészséges ízületben is nyújthat védelmet a mechanikus stressz okozta ízületi károsodással szemben.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Súlyos betegség vagy meddőség is lehet a következménye a hereproblémák elhanyagolásának.