hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.

Egészségügy: borítékbontás előtt nem lesz bérajánlat

Bérrendezés helyett egyelőre intézkedési tervvel készül a kormány az orvosok tömeges felmondásával járó ellátási krízisre  – írja a nol.hu.

A kormány intézkedési tervvel készül a kórházi krízisre – erről Orbán Viktor beszélt a Hír Tévének adott tegnapi nyilatkozatában, miután a riporter arról kérdezte: ki gyógyítja majd januártól a betegeket?  A nol.hu a miniszterelnököt idézve írja: „a kormány a legutóbbi ülésén bizottságot hozott létre, melynek az a feladata, hogy megvédjék az embereket. Akkor is lesz ellátás, ha az orvosok tömegesen mondanának fel. Akik hajlandók majd dolgozni, azokkal úgy fogja a kormány működtetni a rendszert, hogy senki ne maradjon ellátatlanul”.

A portál úgy tudja: az ÁNTSZ már vizsgálja, hol keletkezhet ellátási zavar, ha a rezidensek fenyegetése valóra válik, és valóban egyszerre mondana fel több ezer orvos. A mintegy 109 kórházi főigazgatótól legkésőbb január elsejéig gyűjti be és összegzi a hivatal: hol, kinek, milyen intézkedési terve van az ellátási katasztrófa elhárítására. Arról, hogy hány orvos érintett egy-egy intézményben, azt a főigazgatók is csak a lista nyilvánosságra hozása után tudják meg. 

A nol.hu úgy értesült, hogy a bérharcot elindító rezidensszövetség még szilveszter előtt nyilvánosságra hozza, mely kórházban, hány orvos borítékolta felmondását.

(forrás: Hír TV, Népszabadság )
hirdetés

Könyveink