hirdetés
2024. április. 19., péntek - Emma.

Büntetőfeljelentés születhet az EKI volt vezetője ellen

A Magyar Hírlap információi szerint büntetőfeljelentés születhet Kárpáti Zsuzsa, az Egészségügyi Készletgazdálkodási Intézet (EKI) volt vezetője ellen, mert a Nemzeti Erőforrás Minisztérium vizsgálata szerint kampánycélokat szolgálva vezette az intézetet.

A lap szombati számában azt írta: a birtokába jutott feljegyzés szerint Kárpáti Zsuzsa kampányérdekből használta az intézet eszközeit, a kampányát segítő Bába Elvira pedig, bár nem volt az EKI alkalmazottja, csaknem egy éven át szabadon használhatta annak infrastruktúráját, hozzáférhetett védett információkhoz.

Kárpáti Zsuzsa, az EKI volt főigazgatójaAz EKI közbeszerzései kapcsán a vizsgálat megállapította, hogy külsős lebonyolító személy vagy cég alkalmazása jelentős többletköltséggel járt, így például Kárpáti Zsuzsa volt férje, az egészségügyi tárca ügyvédje is kimagasló díjazást kapott. 

Visszautasítja a vádakat az EKI volt vezetője

Az Egészségügyi Készletgazdálkodási Intézet egykori vezetője közleményben reagált: "munkám során mindvégig (...) a hatályos előírásoknak megfelelőn jártam el". Kárpáti Zsuzsa hozzátette, az EKI főigazgatói posztjáról 2010. június 22-én mentette fel a miniszter, majd a hivatalos átvételi eljárás után kezdett el vizsgálódni a Nemzeti Erőforrás Minisztérium az intézetben. Ez a vizsgálat, ismeretei szerint, jelenleg is tart.

"A hivatali utat mindig betartottam és betartattam a dolgozókkal, semmiféle jogosulatlan szóbeli utasítást nem adtam ki" - közölte. Álláspontja szerint a közbeszerzéssel szükségszerűen megbízott cég és ügyvédek mindenkor arányos díjazást kaptak. A közbeszerzési megbízásokat és kifizetéseket a gazdasági igazgató minden esetben ellenjegyezte, és kifogást egyszer sem emelt - írta Kárpáti Zsuzsa, hozzáfűzve: "tiszta lelkiismerettel állok minden esetleges vizsgálat elébe".

(forrás: MTI, Magyar Hírlap, MedicalOnline)
hirdetés

Könyveink