hirdetés
2024. április. 25., csütörtök - Márk.

Eladná az EKI a 24 karátos aranyozott órát

Amint arról a MedicalOnline is beszámolt, az azóta menesztett Egészségügyi Készletgazdálkodási Intézet igazgatója felbecsültette a bezárt kórházakban talált antikvitásokat. Kárpáti Zsuzsa akkor úgy nyilatkozott, az egészségügyi ágazat vezetése dönt az értékek sorsáról. A Magyar Nemzet mai számából kiderül, továbbra sincs döntés a kérésben.

Kárpáti Zsuzsa a lapnak annyit mondott, hogy útmutatást várva írt levelet a tárcának, azt szerette volna megtudni, mik a terveik az értékesebb vagyontárgyakkal, mert az EKI-nek – mint a megszűnt kórházak jogutódjának – feladata közé tartozik a feleslegessé vált vagyontárgyak hasznosítása.

A lap szerint az ingó vagyon nagy részének is lába kelt időközben, ugyanis a bezárt intézmények vagyonának könyv szerinti értéke több milliárd forint volt, az EKI-hez pedig már csak néhány százmillió forint értékű vagyon került. Ezen a listán szerepel az egymillió forintra becsült, az Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet (OPNI) főigazgatói szobájából származó kanapé két fotellel, székekkel és dohányzóasztallal, valamint még egy – szintén egymillióra becsült – Bösendorfer-zongora, és egy 800 ezer forintot érő, szintén az OPNI-ból maradt 24 karátos aranyozással, kézi faragással készített falióra is.

(forrás: MNO)
hirdetés

Könyveink