hirdetés
2021. április. 20., kedd - Tivadar.
hirdetés

Bér-ügyek: december 7-ig nyilatkozhatnak a fiatal szakorvosok

Megjelent a fiatal szakorvosok bérfejlesztéséről szóló kormányrendelet. Az új jogszabály a Magyar Közlöny legfrissebb számában olvasható.

hirdetés

A rendelet szerint az a fiatal szakorvos, aki 2016. augusztus 31-én az egészségügyi felsőfokú szakirányú szakképzési rendszerről, a Rezidens Támogatási Program ösztöndíjairól, valamint a fiatal szakorvosok támogatásáról szóló kormányrendelet szerint volt jogosult a fiatal szakorvosok támogatására, nyilatkozhat arról, hogy jövő év október 31-éig bérkiegészítést vagy továbbra is a   fiatal szakorvosok támogatását kívánja igénybe venni.

A nyilatkozatot 2016. december 7-éig lehet megtenni a foglalkoztató egészségügyi szolgáltatónál, amely köteles a támogatási igényt eljuttatni az Országos Egészségbiztosítási Pénztárhoz december 14-éig.

Az a fiatal szakorvos, aki december 7-ig nem nyilatkozik, a bérkiegészítésre lesz jogosult, aki pedig úgy nyilatkozott, hogy továbbra is a támogatást veszi igénybe, 2016. december 1-jétől válik arra jogosulttá.

A kormányrendelet rögzíti azt is, hogy bérkülönbözet illeti meg azt a fiatal szakorvost, aki 2016. november 30-át követően bérkiegészítésben részesül, és bérhátrány éri ahhoz képest, mintha a fiatal szakorvosok támogatásában részesült volna. A különbözetet a munkáltató havonta állapítja meg és hóközi kifizetéssel utalja. A fiatal szakorvosok bérkülönbözete nem része az alapbérnek (illetménynek), a mozgóbérelemek számításánál nem kell figyelembe venni.

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés

Könyveink