hirdetés
2021. április. 15., csütörtök - Anasztázia, Tas.
hirdetés

További bérfejlesztést indítványoz Cser Ágnes

A szakszervezeti vezető további béremelést sürgetett Székesfehérváron a megyei szakszervezeti értekezleten. Az eseményről a Feol számolt be.

hirdetés

A szakszervezet célja az , hogy a szakdolgozók béremelése súlyozottan történjen, azaz, hogy az évtizedek óta dolgozó kolléga ne érezze úgy, ugyanannyit keres, mint aki „épp beesett az ajtón” – mondta a béremelésről szólva Cser Ágnes, az MSZ EDDSZ elnöke az értekezleten. A Feol szerint beszélt arról a tárgyalássorozatról is, melynek közepében vannak, s amelyre hatással lesz a Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter által bejelentett 40 százalékos bérfejlesztési ígéret.

– Tárgyalunk arról, milyen mozgásterünk lesz a gazdasági, műszaki háttérszolgáltatást nyújtó dolgozók bérfejlesztésére. Illetve, mivel azt írtuk alá a nyáron megkötött bértárgyalás végén, hogy az elért bérfejlesztést a nemzetgazdasági eredmény függvényében nem lehet csökkenteni, ám minden évben megvizsgáljuk, fölfelé eltérhetünk-e, ezért ez utóbbit most megtesszük. Ha a most bejelentett 40 százalékos fejlesztést a többi munkavállalónak megadják, akkor leértékelődik, amit elértünk az egészségügyi dolgozók javára – hangsúlyozta a szakszervezeti vezető és kijelentette: – Mi azt mondjuk, az alap az, amit elértünk. Erre adhatják nekünk is azt a 40 százalékot, amiről beszélnek.

(forrás: feol.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés

Könyveink