hirdetés
2020. január. 29., szerda - Adél.

Az országos elektronikus adatmegosztó rendszer tapasztalatai Tajvanon

Tajvanon jelenleg 501 kórház és körülbelül 20000 szakrendelés működik. A társadalombiztosítási rendszer egyszeres kifizető rendszerként az ország 23 milliós lakosságának 99,9%-át lefedi. A rendszer nagyfokú szabadságot biztosít az orvosi ellátás megválasztásában, a szolgáltatás költségei alacsonyak, a minőség pedig magas színvonalú. Ez utóbbit jelzik a 80% feletti betegelégedettségi arányok is. A populáció gyors elöregedése, az egészségügyi ellátással szemben támasztott növekvő igények és az emelkedő költségek azonban vagy kihívások elé állítják az egészségbiztosítási rendszer hosszú távú működtetését. 

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
Dr. S.I.
a szerző cikkei

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!

A háziorvostan rovat szerkesztői

Háziorvos rovat szerkesztői

Aktuális rovatszerkesztő


 

 

 

Dr. Patócs Attila

egyetemi docens

Semmelweis Egyetem Laboratóriumi Medicina Intézet

Szakmai önléletrajz

Megdöbbentő történet a sebészről aki saját vakbelét vette ki: az orosz doktor magára maradt az Antarktiszon, csak egy tükör, lámpa és egy kevés érzéstelenítés volt segítségére.

A K-Monitor és román partnerszervezete, a Funky Citizens tavaly májusban kezdte vizsgálni a szülészeti hálapénz jelenségét Magyarországon és Romániában.