hirdetés
2024. március. 19., kedd - József, Bánk.
hirdetés

Az első intelligens viselhető robot

A CLOi SuitBot az LG első emberközpontú robotja, amelyet egészségügyi és ipari felhasználásra terveztek, írja a Computerworld.

Az LG Electronics (LG) a 2018-as IFA szakkiállítás közönsége előtt mutatja be első viselhető robotját. Az LG korábban bejelentett robotjaival (reptéri idegenvezető robot, takarító robot és felszolgáló robot) ellentétben az LG CLOi SuitBot nem reptéri és szállodai várótermekben navigálja a vendégeket, hanem a használó lábának nyújt segítséget: az alsó végtag nagyobb mozgékonyságát és erőkifejtését teszi lehetővé.

Tavaly az LG egy olyan startup-vállalatba fektetett be, melynek célja, hogy a viselhető robotok fejlesztésével felülmúlja az emberi test hétköznapi korlátait. Az LG CLOi SuitBot megtervezése már az SG ROBOTICS nevű startuppal együttműködésben zajlott: ez a cég már hosszú ideje kutatja, hogy a viselhető robotok hogyan tudják javítani az életminőséget.  A kényelmes illeszkedés és a természetesen forgó csuklók révén a CLOi SuitBot nyugodtabb és természetesebb mozgást biztosít, erősítve az alsó végtagok képességeit gyaloglás, állás vagy munka közben. A robot szandálszerű cipői és automatikus igazodási funkciója lehetővé teszi viselője számára, hogy könnyedén be- és kibújjon az öltözetből, megkülönböztetve az LG CLOi SuitBotot számos más külső váztól.

Az IFA látogatói augusztus 31. és szeptember 5. között személyesen is megtekinthetik az LG robotkínálatát a vállalat standján, a Messe Berlin 18-as csarnokában, közli a lap.

(forrás: Computerworld)

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!