hirdetés
hirdetés
2021. január. 16., szombat - Gusztáv.

Az amerikaiak 8,7 százalékának nincs egészségbiztosítása

Egy év alatt két millió fővel gyarapodott azoknak az amerikai állampolgároknak a létszáma, akiknek nincs egészségbiztosításuk. Ezzel 27,5 millió főre nőtt az egészségügyi ellátásból kirekesztettek tábora – tudatta a Magyar Szociális Fórum az amerikai népszámlálási hivatal (Census Bureau) legfrissebb adatai alapján.

Az utóbbi tíz évben először következett be ilyen negatív fejlemény, s együtt járt a háztartások jövedelmének visszaesésével – fűzte hozzá a kormányhivatal. Ma az Egyesült Államok lakosságának 8,7 százaléka nem rendelkezik egészségbiztosítással.

Donald Trump elnök az Obamacare néven ismert törvény hatályon kívül helyezésével kampányolt elnökké választása előtt, s bár a törvényt nem sikerült visszavonatnia, lépéseket tett előnyeinek és védelmének gyengítésére, ideértve az olyan csoportok finanszírozásának csökkentését is, amelyek segítik az embereket az egészségbiztosítás megszerzésében – értékelte a történteket a Reuters.

A nem biztosítottak tábora az átlagosnál nagyobb mértékben gyarapodott a latin-amerikai származású gyermekek körében, és a szegénységi küszöb feletti jövedelemmel rendelkező középosztályú családok között, közli a szakszervezetek.hu.

(forrás: szakszervezetek.hu)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!

Könyveink