2024. április. 26., péntek - Ervin.
hirdetés

Megkapja Trump, amit akart

Húsz szövetségi állam fogott össze az Obamacare ellen, ugyanis rájöttek: az adóreform miatt alkotmányellenessé vált, írja a Privátbankár.

Donald Trump első rendeleteinek egyike volt, hogy kidobta az elődje által bevezetett egészségbiztosítási rendszert. Az Obamacare megszüntetésének bejelentése is képlékeny talajon történt, Trump ugyanis szükségét érezte egy egészségügyi reformnak, arról azonban anno még nem volt ötlet, hogy ezt pontosan hogyan is kéne megvalósítani. Ezek után az Obamacare felszámolása és az új egészségügyi reform bejelentése – több más reformmal együtt is – sorra megbukott a szenátuson és a szövetségi bírókon: a kitervelt rendeletek ugyanis vagy alkotmányellenesnek, vagy az emberi jogokat sértőnek bélyegezték.

Trump végül ultimátumot adott a vezetésnek, hajlandó volt megkegyelmezni a társadalombiztosítási rendeletnek, ha a szenátus elfogadja az adóreformról szóló javaslatát.

Az adótörvény módosítási javaslata egyebek mellett tartalmaz egy olyan felvetést, hogy eltöröljenek egy követelményt, amely adófizetésre kötelezi azokat az amerikaiakat, akik nem kötnek társadalombiztosítást. Erre az apróságra jött rá most mintegy húsz szövetségi állam is, akik beperelték az amerikai vezetést egy alkotmányellenes rendelet életben tartásáért, írja a Reuters. Egy texasi ügyvéd, bizonyos Ken Paxton elmondása szerint ilyen formában törvénytelen életben tartani az Obamacare-t, így „ideje, hogy az emberek megszabaduljanak ettől a béklyótól”, írja a lap.

(forrás: Privátbankár)
hirdetés

Könyveink