2021. június. 12., szombat - Villő.
hirdetés
hirdetés

Amikor robot közli, hogy meg fog halni

Egy 78 éves kórházi ágyon fekvő beteghez nem az orvos, hanem egy robot gurult oda egy kaliforniai kórházban, írja az Index.

A robot képernyőjén megjelent az orvos, aki valahol máshol egy szobában ült, és így közölte a beteggel: napokon belül meg fog halni.

A hírrel a kórház nem várta meg az idős férfi feleségét sem. Csak az unokája volt a szobában, akinek el kellett ismételnie a nagyapjának, miket mond az orvos, mert a férfi videón keresztül nem értette azt meg.

Az idős férfi másnap meghalt. A kórház egyik vezetője közleményében azt írta, az esetet több személyes doktori látogatás is megelőzte, ahol már részleteiben beszéltek a férfi állapotáról. Azért viszont elnézést kért, hogy a család elvárásainak nem tudtak megfelelni, írja a BBC és a Sky News nyomán az Index.

(forrás: Index)
Olvasói vélemény: 4,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés

Az Ökológiai Kutatóközpont és a Pécsi Tudományegyetem közös projektje, melyben a lakosság segítségét kérik az inváziós csípőszúnyogok feltérképezéséhez.

A karantén miatti izoláció és magány kiváltképp az idős embereket fenyegeti, hiszen ők nem feltétlenül képesek lépést tartani a modern telekommunikációs vívmányokkal.