hirdetés
2024. április. 16., kedd - Csongor.

A várólisták ledolgozása miatt rendelték vissza a rezidenseket

A Népszava szerint a miniszteri utasításból is kiderül, hogy is kiderül, hogy a várólistás műtétek felgyorsítása volt az intézkedés célja.

Bár a kórházban ápolt covid-betegek számának gyors növekedésével összecsenghet a miniszteri intézkedés az aneszteziológus rezidensek átvezényléséről, Kásler Miklós szándéka más lehetett a kedden megjelent utasítással. Arra utasították a rezidenseket, hogy azonnal vissza kell térniük az intenzív osztályokra a külsős gyakorlataikról. A tárca a miniszteri utasításhoz nem fűzött részletes magyarázatot, annyi azonban Kásler Miklós leveléből is kiderül, hogy a várólistás műtétek felgyorsítása volt az intézkedése célja. Arra is utasította az intézményeket, hogy kizárólag a saját szakterületükhöz tartozó feladatokkal lehet megbízni az aneszteziológus és intenzív terápiás rezidenseket.

– Ezzel szakember nem lesz több a kórházakban, ahol már most is hatalmas a nyomás, rengeteg ember vár a listákon műtétre, s emellett a napi covid-esetszámok is kúsznak felfelé – mondta a Népszavának egy vidéki nagy kórház aneszteziológusa. Egy kórházi vezető pedig arról beszélt, hogy ezek a most átvezényelt rezidensek jobbára eddig is a műtőkben dolgoztak és a várólistás operációkat segítették .

(forrás: Népszava)
hirdetés

Könyveink