hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.

A mórahalmi gyógyfürdő az Év fürdője

Közönségszavazatok alapján a Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő lett az Év fürdője az idén, közölte a megmérettetést szervező termalfurdo.hu.

Az Év fürdője a magyarországi fürdők legnagyobb megmérettetése. A versenyben rekordszámú, közel 170 ezer szavazó, összesen 176 ezer szavazatot adott le. A közönségszavazásban 2018. június 1. és augusztus 31. között, három kategóriában (az Év fürdője, az Év feltörekvő fürdője, A helyiek kedvenc fürdője) közel 200 fürdő versenyzett.

Az Év fürdője kategória ezüstérmese a Zalakarosi Fürdő, 3. helyezettje a Gyulai Várfürdő lett. A közlemény szerint az Év feltörekvő fürdője az orosházi Gyopárosfürdő Gyógy-, Park- és Élményfürdő lett. Az Év feltörekvő fürdője kategória második helyezettje a Várkertfürdő Pápai Gyógy- és Termálfürdő, a bronzérmes pedig a kiskunmajsai Jonathermál Gyógy- és Élményfürdő lett.

A helyiek kedvenc fürdője elismerést a Tiszavasvári Strandfürdő kapta. A kategóriában a Miskolctapolcai Strand lett a második, a harmadik pedig a tiszakécskei Kerekdombi Termálfürdő.

Az idei győztes Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdőben négyféle gyógyvíz, nyáron 21, télen 16 medence, szaunaparkjában pedig 14 kabin várja a vendégeket.

A Békés megyében található orosházi fürdőkomplexum sikerét ugyancsak a sokoldalúságának köszönheti: Gyopárosfürdő egyszerre strand, élményfürdő, gyógyfürdő, sportközpont és szabadvízi programokat kínáló természeti érték. 19 medence, 2 csúszda áll a fürdőzők rendelkezésére, akik szaunaparkjának 10 kabinjában is lazíthatnak. Az élményfürdő az év minden napján nyitva van.

A Tiszavasvári Strandfürdő szezonálisan tart nyitva, 7 medencéje között termál-, úszó-, gyermek-, hullám-, és tanmedence is található, de a strandon egy 100 méteres óriáscsúszda is kanyarog.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink