hirdetés
2020. április. 10., péntek - Zsolt.
hirdetés

Több TB-támogatásért lobbiznak

A gyógyfürdők társadalombiztosítási támogatásának növeléséért is lobbizna az államnál a Magyar Fürdőszövetség új elnöke, írja a TrendFM.

hirdetés

A Magyar Fürdőszövetség 2018. május 10-11-én tartotta tisztújtó közgyűlését, ahol a választmányi és szakbizottsági tisztségek mellett választották meg a szövetség új ügyvezető elnökét, számol be a TrendFM.

Az új elnök, Boros László Attila a titkos szavazást megelőzően ismertette programját, melyet négy témára csoportosított: ezek a fenntartható fürdőüzemeltetés, a kommunikáció, a partnerség és a lobbi, valamint a kutatás és innováció. A fókuszban a magyar fürdők fenntarthatóságának és a szolgáltatásaik minőségének javítása áll. Kiemelten fontosnak tartja, hogy élő kormányzati kapcsolatokkal lobbizzanak egy, a nemzeti turizmusfejlesztési célokhoz illeszkedő, önálló fürdőfejlesztési programért, hogy nemzetközi összehasonlításban is növelni tudják vonzerejüket.

A fürdők napi működésére vonatkozó jogszabály 1996. óta nem változott, fontos, hogy elérjék a szakmailag már előkészített, új jogszabály hatályba léptetését, létrehozva ezzel a 21. századhoz méltó szabályozási környezetet. A következő négy év talán legerősebb lobbiját azonban a gyógyászati célú fürdőbelépők és a fürdőgyógyászati kezelések társadalom-biztosítási társfinanszírozásának növelése, valamint a jelenleg 27%-os áfa-kulcs csökkentése érdekében kell majd kifejteni.

(forrás: Trend FM)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés

Könyveink