hirdetés
2024. május. 16., csütörtök - Mózes, Botond.
hirdetés

 

Online tegnap

Dobson Szabolccsal, a Magyar Gyógyszerésztörténeti Társaság másfél esztendeje megválasztott elnökével közöl interjút a PharmaOnline.

A beszélgetésben egyebek mellett szó esik arról az új honlapról, amely nem csak a gyógyszerészeknek lehet könnyen elérhető kultúr- és szakmatörténeti forrás a jövőben. Így mutatja be Dobson Szabolcs:

– Tavaly kezdtük fejleszteni a társaságunk alapító elnöke, Grabarits István által kezdeményezett honlapot, a www.gyogyszeresztortenet.hu-t. Abból indultunk ki, hogy manapság már szinte mindenki az interneten tájékozódik, szakmai információkat is innen szerez. Internet révén már régebb óta elérhetővé váltak komoly tudományos adatbázisok is, így például az orvosbiológiai jellegű Medline. Ebből a szempontból a gyógyszerésztörténet – pláne a magyarországi – nagyon le volt maradva. A cél tehát egy minél teljesebb körű magyar Gyógyszerésztörténeti Elektronikus Tudástár létrehozása volt és most is az, amely kielégíti mind az alkalmi érdeklődők, mind a mélyebb kutatást végzők igényeit. Ma már ott tartunk, hogy csaknem 60 szakkönyv, 97 régi évkönyv, zsebnaptár, almanach, és mintegy 1000 szakcikk található nálunk sok egyéb más (filmek, fényképek, hírlevelek, híres magyar gyógyszerészek lexikona, stb.) mellett. Mindez úgy valósítottuk meg, hogy egy beépített Google keresővel szavakra és kifejezésekre lehet keresni, így a korábban napokig tartó, jelentős költségekkel és időráfordítással járó utazgatásokat és könyvtári irodalmazást ki tudjuk váltani otthoni pár perces vagy pár órás munkával, illetve ezt követően célzottan lehet továbbhaladni az irodalmak feltérképezésében – olvasható a pharmaonline.hu-n.

(forrás: PharmaOnline )
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés

Könyveink