hirdetés
hirdetés
2024. május. 16., csütörtök - Mózes, Botond.
hirdetés

Autóbalesetben meghalt az egyetemi tanár és felesége

Autóbalesetben elhunyt ifjabb László Ferenc szegedi egyetemi tanár, a kiskunhalasi kórház főorvosa és felesége, Lászlóné Varga Erika tanár - írja a delmagyar.hu

Lányuk esküvői meghívóival tartottak Szegedre, amikor a tragédia történt az M5-ös autópályán. Hatalmas űrt hagyott maga után – vallják ifjabb László Ferencről egyetemi kollégái. Édesapja, a 77 éves, nemzetközi hírű kutató, orvos úgy tervezi: könyvet ír fiáról, hogy elmondja: mit veszített a tudomány, az ország.

Ifjabb László FerencIfjabb László Ferenc szegedi egyetemi tanár, a kiskunhalasi kórház főorvosa és felesége, Lászlóné Varga Erika tanár ült abban az autóban, amely hétfőn szenvedett balesetet az M5-ös autópályán, Ócsánál. A feleség a helyszínen életét vesztette, férje a kórházba szállítása után hunyt el.

– A fiam rendkívül ambiciózus volt. Szegeden, Budapesten, az Amerikai Egyesült Államokban, Nagy-Britanniában egyaránt elismerték. Nagyon fiatalon publikált világhírű szaklapokban. Hajtotta magát mindig, nagy munkabírású, szerény, szorgalmas ember volt. A halasi kórházban is szerették, mindig a legrázósabb eseteket adták neki, tudták, jó kezekbe kerül a beteg – mondja fiára emlékezve idősebb László Ferenc, a Szegedi Orvostudományi Egyetem korábbi rektorhelyettese, az endokrin osztály egykori vezetője, nemzetközi hírű kutató, orvos.

Családi házuk nappalijában ülve konferenciák, utazások elevenednek meg a nagy gonddal összeállított fotóalbumok segítségével: Salzburg, Königssee, Prága képei. A világ minden táján elismeréssel fogadták apát és fiát. Fenyvesi István Időséta: Szentes – Szeged – szlávok című művében írja: még az értelmiségi családokban is ritka, amit Lászlóéknál látunk – nemcsak a szülők az Akadémia doktorai, hanem fiuk, Ferenc is

A teljes cikk a delmagyar.hu oldalán olvasható.

(forrás: Délmagyar)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés