2024. április. 28., vasárnap - Valéria.
hirdetés

Műtét nélküli fogyasztóballont terveznek bevezetni Angliában

Egy háromszor két centiméteres kapszulát kell a páciensnek leküzdenie, amihez egy hosszú, 2 milliméter széles cső is kapcsolódik, közli az rtl.hu.

A kapszulában egy fogyasztóballon található, amit a gyomorba érkezve a csövön keresztül feltöltenek folyadékkal, ezzel a gyomor egy részét kitöltve, ami drasztikusan lecsökkenti az étvágyat. A folyamatos teltségérzet segít megváltoztatni a páciens étellel és étkezéssel kapcsolatos viszonyát, ami a tartós súlyvesztés valódi kulcsa, írja a lap, jelezve: a feltöltött poliuretán lufi négy hónapig marad a gyomorban, ennyi idő kell hozzá, hogy a szelep környékén a ballon anyaga feloldódjon, amin keresztül a folyadék eltávozik, majd az üres ballon természetes módon távozik a szervezetből. Ez a négy hónap már elég arra, hogy a megújult étkezési szokások napi rutinná váljanak, ami a súly visszaszedését megakadályozza a lufi kiürülése után.

A módszer már évek óta elérhető azok számára, akik BMI értéke eléri vagy meghaladja a 27-es értéket. Bár a műtét nélküli beavatkozás csábítóan hangzik a tartós fogyás ígéretével, a borsos, 2 milliós ár miatt kevesen engedhetik meg maguknak ezt a megoldást.

Az angolok nagy része túlsúlyos, ezért is próbálja a Nemzeti Egészségügyi Szolgálat szélesebb körben elérhetővé tenni a műtét nélküli fogyással kecsegtető eszközt, részletezi a DailyMail nyomán a lap.

(forrás: RTL.hu)
hirdetés

Könyveink