2024. május. 02., csütörtök - Zsigmond.
hirdetés

Lemondott a holland egészségügyi miniszter

Az X-en jelentette be a holland miniszterelnök, hogy benyújtotta lemondását az ország egészségügyi minisztere, Ernst Kuipers, írja az Index.

Lemondott Ernst Kuipers, a holland egészségügyi miniszter, aki 2022 óta töltötte be a tisztséget –  a hírt Mark Rutte, Hollandia miniszterelnöke jelentette be közösségi oldalán. Kuipers helyét egyelőre Conny Helder veszi át. Helder a negyedik Rutte-kabinet tagjaként eddig a hosszú távú gondozásért és sportért felelős miniszteri posztot töltötte be.

A lap emlékeztet: Ernst Kuipers egészségügyi miniszter neve akkor került középpontba legutóbb, amikor a holland egészségügyi minisztérium élén bejelentette: engedélyezné az eutanázia végrehajtását a 12 év alatti, elviselhetetlen fájdalommal küszködő, halálos betegségben szenvedő gyermekeken is. A tavaly tavasszal bevezetett rendelet értelmében Hollandia kiterjesztette az eutanáziára vonatkozó szabályozását arra, hogy az orvosok az 1 és 12 év közötti, halálos beteg gyerekek halálához is segítséget nyújthassanak.

(forrás: Index)

cimkék

hirdetés

Könyveink