2024. április. 28., vasárnap - Valéria.
hirdetés

Angol nyelvű kutató zoológus képzést indítanak jövőre

Európai szinten is egyedülálló, angol nyelvű kutató zoológus képzést indít az Állatorvostudományi Egyetem 2023-tól.

Az ötéves, osztatlan, mesteroklevelet adó angol nyelvű képzés multidiszciplináris rendszerű, elméleti- és gyakorlati tananyaga kiterjed a társtudományokra is. Az Állatorvostudományi Egyetem Magyarországon egyedülálló tudományos infrastruktúrájának köszönhetően a hallgatók a biológiai, kémiai ismereteken túl tanulnak többek között anatómiát, állattant, parazitológiát, járványtant, egzotikus állatok gyógyászatát és megszerzik a kutatói munkához a 21. században már nélkülözhetetlen informatikai, statisztikai, üzleti ismereteket is. Az integráló tudományos szemlélet révén a képzés tananyaga komplex, a kurzusok egymásra épülnek, amivel elkerülhetők az osztott, 3+2 éves rendszerben előforduló ismétlődések. A kis hallgatói létszám megengedi a személyes, projektközpontú és tutoriális jellegű képzést.

A zoológusjelöltek így az általuk választott kutatási területre, továbbá egyéni képességeik, készségeik fejlesztésére összpontosíthatnak. A gyakorlati képzésben kiemelkedően hangsúlyos a tudásmenedzsment és a tudáskommunikáció, a hallgatók megtanulják, hogy miként tervezzenek kutatási projekteket, az elért eredményeket hogyan kommunikálják tudományos publikációkban, konferenciákon. A kapcsolati háló bővítése szempontjából előnyös, hogy a jelöltek szabadon választhatják meg a diplomamunkájuk elkészítésében közreműködő intézményt, amely lehet hazai vagy külföldi kutatóközpont, kísérleti laboratórium, gyógyszergyár, állatkert, nemzeti park, környezet- és természetvédelmi szervezet, ill. hatóság is. A képzés angol nyelve ugyancsak versenyelőnyt jelent a nemzetközi, de a hazai karrierépítésben is.

Az új képzés minőségi utánpótlást jelent a hazai és nemzetközi kutatói hálózat központjai számára. Ezért olyan hallgatókat várunk, akikben erős az elköteleződés a kutatói pálya iránt. A kutató zoológusok keresettek az üzleti szférában is, különösen a gyógyszergyártásban, az egészségügyi fejlesztésekhez kapcsolódó labortechnikában, valamint az élelmiszerbiztonsággal összefüggő területeken hangsúlyozza Kosztolányi András egyetemi docens, az Állatorvostudományi Egyetem Biológiai Intézetének és Ökológiai Tanszékének vezetője.   

Az egyetem nyílt napján, 2022. december 7-én a kutató zoológusképzés külön is bemutatkozik, az érdeklődők itt kérdéseket is feltehetnek a helyszínen vagy online.

Regisztrálni az egyetem honlapján lehet.

hirdetés

Könyveink