2024. szeptember. 27., péntek - Adalbert.
hirdetés
hirdetés

Különösen aggasztja a magyarokat az egészségügy helyzete

A magyarok háromnegyede szerint továbbra is rossz irányba tartanak a dolgok az országban – derül ki a 24.hu szerint az Ipsos szokásos felméréséből, amelyben arra keresik a választ, hogy az egyes országok lakóit mi aggasztja.

A kutatás elemzésében kiemelték, hogy Magyarországon kiemelkedő arányban – a lakosság jóval több mint fele – a legnagyobb aggodalmaként az egészségügyet említették. Ez a téma a briteket is különösen aggasztja, de még ott is 11 százalékponttal alacsonyabb volt az említések aránya. Érdekes ugyanakkor, hogy Szingapúrban is elég magas ennek a területnek az említése, miközben az ország lakosságának túlnyomó többsége elégedett az országa helyzetével.

A többi területtel kapcsolatos aggodalom meg sem közelíti az egészségügyét, bár figyelemre méltó, hogy itt a pénzügyi és politikai korrupció áll az élen, 1 ponttal megelőzve a szegénységet és a társadalmi egyenlőtlenséget, jóval az infláció előtt. Ami miatt viszont gyakorlatilag egyáltalán nem aggódunk, az a terrorizmus és a koronavírus – írja a 24.hu.

(forrás: 24.hu)
hirdetés

Könyveink