2024. május. 02., csütörtök - Zsigmond.
hirdetés

Igazgatóváltás a katona-egészségügyben

Új igazgatója van július 14-től a NATO Katona-egészségügyi Kiválósági Központnak. Dr. Fazekas László orvos ezredes német kollégáját váltotta az intézmény élén, közli a honvedelem.hu.

Stefan Kowitz dandártábornok búcsúbeszédében a vezetése alatt végzett tudományos és gyakorlati oktatói munkát emelte ki. „Több mint hatszáz hallgató számára szerveztünk tanfolyamot, tíz tudományos konferenciát tartottunk, s mintegy hatszáz tudományos publikációt jelentettünk meg két esztendő alatt” – mutatott rá a tábornok, hozzátéve: a magyar fél széles körű támogatása nélkül a központ nem tudott volna ilyen színvonalas munkát végezni. „Köszönöm azt a segítséget, amit a befogadó nemzet nyújtott. A NATO KEKK legfőbb erőssége éppen az állományában és a szervezettségében rejlik” – zárta beszédét Stefan Kowitz, majd magyarul búcsúzott a jelenlévőktől: „Magyarország örökre a szívemben marad.”

Stefan Kowitz utódja sem most kezdte a munkát az intézményben. Dr. Fazekas László ezredes a kezdetektől fogva részt vett a NATO Katona-egészségügyi Kiválósági Központ (NATO KEKK) szervezésében és felépítésében. „Hosszú nyolc év áll mögöttem. Abban a csapatban dolgoztam, amely már az alapításkor itt volt. A KEKK egy papírra vetett koncepcióból teljesen kiépített szervezetté vált. Elődömtől egy működőképes, jó struktúrával rendelkező intézményt veszek át. Munkáját örömmel folytatom” – mondta a NATO KEKK új igazgatója.

Az ünnepségen céltudatos és áldozatos munkájáért Vargha Tamás parlamenti államtitkár a Szolgálati Érdemjel arany fokozatát adományozta dr. Stefan Kowitz dandártábornoknak, közli a lap.

 

(forrás: honvedelem.hu)
hirdetés

Könyveink