2024. május. 02., csütörtök - Zsigmond.
hirdetés

Hamarosan Budapestre látogat a WHO főigazgatója

Hamarosan Budapestre látogat Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz, az Egyészségügyi Világszervezet (WHO) főigazgatója, jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön a Facebook-oldalán.

Szijjártó Péter, miután Genfben találkozott Tedrosz Adhanom Gebrejeszusszal, azt írta, hogy már régóta dolgoznak együtt, hiszen korábban hazájának a külügyminisztere volt és oda datálódik vissza a kapcsolatuk. "Mindig nagyra becsültem a munkáját, képes volt a WHO-t megtartani politikamentes, professzionális szervezetként és ez a koronavírus legyőzésében nagyon fontos volt", fogalmazott a tárcavezető.

Hozzátette: ismét egyetértettek abban, hogy az emberek egészségének megvédésének semmi köze a geopolitikához, a vírusok nem ismernek sem határokat, sem politikai megközelítést, sem geopolitikai konfliktusokat, így az emberek egészségének védelme érdekében egységes globális fellépésre van szükség. "Az egészségügy területén nincs helye a Kelet-Nyugat vitának", hangsúlyozta Szijjártó Péter.

"Látjuk a híreket arról, hogy a koronavírus újra felütötte a fejét, azonban Tedrosz barátom megnyugtatott, hogy a világ felkészültségi szintje ma összehasonlíthatatlanul jobb a 3-4 évvel ezelőttinél. Rendelkezésre állnak a szükséges eszközök, az oltások és a természetes folyamatok által létrejött immunitás és egy széles körű tudás magáról a vírusról". Hozzátette: ezek így együtt lehetővé teszik, hogy megakadályozzák egy olyan pandémia kialakulását, amellyel legutóbb szembesülnünk kellett. A lezárások és karanténok időszakát senki nem akarja újra átélni, és szerencsére úgy tűnik, hogy nem is fog kelleni.

Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz hamarosan Budapestre látogat, hogy hivatalosan is átadják a WHO budapesti központját, ahol egy 100 fős nemzetközi stáb dolgozik a világ legfontosabb egészségügyi kérdésein.

(forrás: MTI)

cimkék

WHO
hirdetés

Könyveink