hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 10
#1
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2020-06-26

A sebváladék-menedzsment célja az optimális mennyiségű és összetételű sebváladék biztosítása, amelyhez elengedhetetlen a megfelelő kötszerek használata, de lehetőség van más terápiákra is.

#2
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2019-07-29

Heg nélküli sebgyógyulással kecsegtet a moszatból és kagylóból készült új bioragtapasz, derül ki a Qubit összeállításából.

#3
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2019-06-19

A sebészeti beavatkozások egy részét a kellemesebb felépülés érdekében javasolt az őszi, téli hónapokra halasztani, bár nyaranta gyorsabban gyógyulnak a sebek.

#4
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2018-01-23

Beaumont kutatásai világosan megmutatták, hogy az emésztés elsősorban kémiai folyamat, nem pedig izommunka, derül  ki az Index ajánlójából.

#5
Medical Online
2010-05-08

Cukorbaj, érszűkület esetén a sebek nehezen gyógyulnak, ami nagy gondot jelent betegnek és orvosnak egyaránt.

#6
Medical Online >> Rovatok >> tudomány >> táplálkozás
2009-09-29
A betegek tápláltsági állapota nagymértékben meghatározza a műtéti, illetve alkalmi sebeik gyógyhajlamát. Kóros tápláltsági állapotban – malnutrícióban – a sebészi beavatkozások kockázata jelentősen nő, a sebgyógyulás elhúzódik, csökken a varratokkal egyesített műtéti seb szöveteinek szakítószilárdsága, a sebgyógyulás szignifikánsan gyakrabban szövődményes, mint megfelelő metabolikus körülmények mellett.
#7
Medical Online
2008-10-31
A Kárpát-medence egész területéről, az összes régészeti időszakból sem került elő annyi trepanált koponya, mint a honfoglaló magyarok temetőiből – állítja Bernert Zsolt, a Magyar Természettudományi Múzeum antropológusa. A sebek ellátási módja alapján arra is következtetni lehet, mikor történt a váltás a pogány és a keresztény világ orvoslási technológiája között.
#8
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2008-02-20
Magyarországon az első műszívet február 15-én egy súlyos állapotú,szívátültetésre váró 58 éves férfibeteg kapta meg Budapesten, a SemmelweisEgyetem Városmajori utcai Ér- és Szívsebészeti Klinikáján.
#9
Medical Online >> Rovatok >> továbbképzés
2008-02-06
A British Medical Journal (BMJ); a The Lancet; a Journal of American Medical Association (JAMA) és a New England Journal of Medicine (NEJM) 2008-as első számainak tartalmából ajánljuk.
#10
Medical Online >> Rovatok >> nőgyógyászat
-0001-11-30

A nőgyógyászati tankönyvekben a kezdetek óta sokat vitatott téma a medencefenék megereszkedése. Különböző műtéti eljárások születtek megoldására, de azt csak az utóbbi huszonöt év tette számunkra lehetővé, hogy megismerjük a támasztó-függesztő struktúrák egymáshoz való pontos viszonyát. 

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Nagyjából egy hónapja áll az ajkai Magyar Imre Kórház nagy csinnadrattával négy éve átadott CT-berendezése meghibásodás miatt.

Leszólítottunk pár koronavírust tagadó vagy az oltást ellenző járókelőt, és a beszélgetés során hirtelen megjelent dr. Kemenesi Gábor virológus.