hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 812
#1
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2021-06-18

Dél-Amerikában fedezték fel a variánst, amelynek tüskefehérjéjén többféle mutációra bukkantak, közli az InfoStart.

#2
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2021-06-18

A vírussal szemben egyedül az oltás jelent védelmet, aki beoltatja magát védett, aki nem, potenciális beteg, jelentette ki Orbán Viktor.

#3
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2021-06-18

Egészséges utódok jöttek a világra csaknem hat éven át nagy mennyiségű kozmikus sugárzásnak kitett egérspermából.

#4
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2021-06-17

A Házi Gyermekorvosok Egyesülete (HGYE) támogatja a 12 év feletti korosztály COVID-19 elleni védőoltását.

#5
Medical Online >> Rovatok >> Reumatológia
2021-06-15

A rheumatoid arthritis (RA) patogenezisében szerepet játszó szerteágazó gyulladásos folyamatok szabályozásában számos citokin vesz részt. Jól ismert, hogy az érintett ízületekben a pro- és antiinflammatórikus citokinek közötti fiziológiás egyensúly megbomlik, ami kedvez az autoimmunitás megjelenésének és eszkalációjának, a krónikus gyulladás és a következményes súlyos ízületi károsodások kialakulásának. Az autoimmun folyamatokban központi szerepet játszó citokinek célzott gátlása biológiai terápiákkal több mint két évtizede széles körben alkalmazott, hatékony eszköz az RA kezelésében.

#6
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2021-06-14

Az aktív koronavírusok globális összsúlyát kalkulálták ki: az eredmények szerint ez a szám 0,1 és 10 kilogramm között van.

#7
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2021-06-12

A közegészségügyi rendszer következetes, hosszú távú finanszírozása nélkül az Egyesült Államok nem áll készen egy esetleges újabb járványra.

#8
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2021-06-10

Szükség lesz harmadik oltásra, de a vektoralapú vakcinák, azaz a Szputnyik, az AstraZeneca és a Janssen nem adható újra, írja a 24.hu.

#9
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2021-06-09

Magyarországon is fel kell készülni arra, hogy egy új vírusvariáns képes elindítani a koronavírus járvány negyedik hullámát – hangzott el a Portfolio Hitelezés 2021 konferenciáján.

#10
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2021-06-09

Diagnosztikai és kutatási feladatokat is ellátó Molekuláris Tumordiagnosztikai Laboratóriummal gazdagodott az SZTE Pathologiai Intézete.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

A tsimane törzs tagjait nem első alkalommal vizsgálják. 2017-ben már nagy nyilvánosságot kapott az az eredmény, miszerint időseik szív- és érrendszeri egészsége egészen példátlan a világon.

A magyar lakosság mintegy negyedét tekinthetjük egészségtudatosnak, akiknek van kellő energiájuk ahhoz, hogy mindennapjaikat az egészségük fenntartását is figyelembe véve szervezzék, és egészségben éljenek.