hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 6
#1
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2018-01-30

110 éve született Selye János, a stresszelmélet atyja, aki 1936-ban közzétett publikációjával tette ismertté a jelenséget, emlékeztet a hirado.hu.

#2
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2012-04-30

Egy egyszerű műtét lehetővé teszi, hogy a nők idősebb korukban is fiatal petesejteket termeljenek, és emellett még a menopauza hatásait is évtizedekkel kitolhatja.

#3
Medical Online >> Rovatok >> pharma-klub
2012-02-06

A Richter csoport tagja, a svájci PregLem által gyártott tabletta az első, ami reményt nyújt egy gyakori elváltozás, a méh miómáinak esetében.

#4
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2011-10-16

Egy új, nagy vizsgálat szerint a Kelet- és Észak-Afrikában használt legnépszerűbb fogamzásgátló, egy háromhavonta alkalmazott hormoninjekció megkétszerezi annak valószínűségét, hogy a nők HIV fertőzést kapnak. Emellett, ha HIV-pozitív nő alkalmazza ezt, akkor férfi partnere kétszer akkora valószínűséggel fertőződik meg, mintha a nő nem használná a fogamzásgátlót.

#5
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2010-05-09

Öt éven belül piacra kerülhet a férfiak számára kialakított fogamzásgátló szer, vélhetően nem tabletta, hanem injekció formájában.

#6
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2009-07-27
Új fronton folytatódik Amerikában az őssejtkutatással kapcsolatos vita, miután – az első szövetségi államként – New Yorkban lehetővé tették, hogy a petesejtdonorokat fejenként 10 ezer dollárral, azaz csaknem kétmillió forinttal jutalmazzák.
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Az Alkotmánybíróság óvatoskodva döntött: a kuruzslótörvény velünk marad, de nem lehet alkalmazni, mert alaptörvény-ellenes.

Mindenkinek jár az emberhez méltó élet. Ezért küzd a fővárosban hat bátor nő, akik sorstársaik helyett is harcolnak súlyos-halmozott fogyatékossággal élő gyermekeikért, és saját magukért.