hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 14
#1
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2019-09-03

A várandósság alatti, gadolínium-alapú kontrasztanyagos vizsgálatok magzatkárosító hatásúak lehetnek – az FDA vizsgálatokat kezdeményezett.

#2
Medical Online >> Rovatok >> neurológia
2017-12-14

A Sclerosis Multiplex (SM) fiatal felnőttkorban a központi idegrendszer (KIR) autoimmun-gyulladásos, neurodegeneratív megbetegedése.

#3
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2017-08-17

Az EMA szigorításai a gadolínium lineáris szerkezetű kelátjait érintik, amik esetében felmerült az agyban való lerakódás és a potenciális toxicitás lehetősége, közölte a PharmaOnline.

#4
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2017-07-04

A PharmaOnline cikke szerint az intravénásan beadott glükóz agyon belüli eloszlásának MRI-vizsgálata alkalmas lehet az agydaganatok diagnosztizálására.

#5
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2015-07-28

A CT-vizsgálatok kimutatható sejtkárosodást okoznak, ezért érdemes minimális szintre szorítani a besugárzási dózist, míg egy másik vizsgálat egy, az MRI során alkalmazott kontrasztanyag, a gadolínium agyi lerakódására figyelmeztet.

#6
Medical Online >> Rovatok >> immunológia
2015-07-20

A gerinc gyulladásos betegségei közül legismertebb a spondylitis ankylopoetica (SPA) vagy Bechterew kór.  Ez a gerinc kisízületeinek és szalagjainak ankylosisához és a gerinc elmerevedéséhez vezet. Végső soron kialakul a röntgennel is jól látható bambusznád gerinc. Ennek a radiológiai eltérésnek a kórkép diagnózisának felállításában is nagy jelentősége van. A betegség ritkán a perifériás ízületek gyulladásával is jár. 

#7
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2012-10-01

Változás nélkül jutnak be az agyszövetbe és az ideggyógyászati betegségek kezelésére használt molekulák szállítására is alkalmasak lehetnek.

#8
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2012-05-26

A nanoméretű részecskéket most amerikai kutatók idegrendszeri vizsgálatok tökéletesítésére alkalmazták: a klatrin fehérjék változás nélkül jutnak be az agyszövetbe és a jövőben az ideggyógyászati betegségek kezelésére használt gyógyszermolekulák szállítására is alkalmasak lehetnek, tudósított az MTI.

#9
Medical Online >> Rovatok >> pharma-klub
2011-04-12

A Biogen Idec beszámolt a szklerózis multiplex kezelésére szolgáló szerének fázis 3-as pozitív eredményéről.

#10
Medical Online >> Rovatok >> pharma-klub
2011-03-29

A Bayer HealthCare Pharmaceuticals március 15-én bejelentette, hogy az USA Élelmiszer és Gyógyszerügyi Hatósága (FDA) jóváhagyta a gyógyszergyár gadobutrol injekciójának (Gadavist™) alkalmazását, amely egy makrociklikus, gadolínium-alapú, intravénásan alkalmazandó kontrasztanyag. 

hirdetés
hirdetés
hirdetés

A magyar lakosság mintegy negyedét tekinthetjük egészségtudatosnak, akiknek van kellő energiájuk ahhoz, hogy mindennapjaikat az egészségük fenntartását is figyelembe véve szervezzék, és egészségben éljenek.

Népszerű tévhit – amely mostanában egyre inkább megváltozóban van –, hogy a SARS-CoV-2 lassabban változik, mutálódik, mint más vírusok.