hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 8
#1
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2019-11-26

Az új immunterápiás módszerek közül az immunellenőrzőpont-gátlók bizonyultak a leghatékonyabbnak, írja a PharmaOnline.

#2
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2018-11-23

Az elhízás sebészeti kezelése kedvezően hathat atípusos endometrium hiperplázia esetén, és előnyösen befolyásolhatja a tumor-markerek értékeit.

#3
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2017-12-05

A diabétesz és az elhízás világszerte az új rákos esetek 6 százalékáért – a májrákos esetek negyedéért, az endometrium-karcinómák harmadáért – felelős, írja a The Lancet Diabetes & Endocrinology tanulmánya; nők körében kétszer gyakoribbak az ilyen megbetegedések.

#4
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2014-10-18

Háromszázezer nő van épp menopauzában Magyarországon, 60–70 százalékuknak lehet ehhez köthető panasza, ami 30 százalékuk – százezer nő – esetében olyan súlyos, hogy orvoshoz fordul.

#5
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2011-11-20

Semmilyen adat nincs a kezében a női nemi szervi daganatok gyógykezeléséről annak az intézetnek vagy annak az osztálynak, amelynek feladata lenne a kezelés szakmai irányítása. Szakmai protokollokat gyártunk, és azok betartására kérjük az ellátással foglakozó kollégákat, de hogy ezt ki hogyan tartja be, és milyen eredménnyel gyógyít, azt jelenleg nem tudjuk megmondani.

#6
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2011-09-24

Különös lények az emberek. Velük ellentétben, állati rokonaiknál a reproduktív szervek öregedése párhuzamosan zajlik a test többi részének elhasználódásával, a nőstények termékenysége nem szűnik meg jóval az élet vége előtt, hanem lassan, fokozatosan csökken. A menopauza rejtélyeiről beszélgettünk dr. Pap Károllyal, a Magyar Menopausa Társaság elnökével.

 

#7
Medical Tribune IX. évf. 18. szám
Medical Online
2011-09-16

Magyarországon háromszázezer nő küzd aktuálisan menopauzális tünetekkel, 60–70 százalékuknak okoz a változókor panaszokat, 30 százalékuknak olyan súlyosak a tüneteik, hogy orvoshoz fordulnak.

#8
Medical Online >> Rovatok >> továbbképzés
2009-01-14
A British Medical Journal (BMJ); a The Lancet; a Journal of American Medical Association (JAMA) és a New England Journal of Medicine (NEJM) aktuális számainak tartalmából ajánljuk.
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A magyar lakosság mintegy negyedét tekinthetjük egészségtudatosnak, akiknek van kellő energiájuk ahhoz, hogy mindennapjaikat az egészségük fenntartását is figyelembe véve szervezzék, és egészségben éljenek.

Népszerű tévhit – amely mostanában egyre inkább megváltozóban van –, hogy a SARS-CoV-2 lassabban változik, mutálódik, mint más vírusok.