hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 7
#1
Medical Online >> Rovatok >> Tüdőgyógyászat - Allergológia
2016-10-27

Az allergiás megbetegedések kezelésében még mindig problémát jelent, hogy a jelenleg forgalomban lévő régebbi antihisztaminok szedatív hatásúak.

#2
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2015-07-20

Már nem csak hipotézis az allergiák és autoimmun betegségek kialakulását az egyre csökkenő mikroba–ember-találkozással indokló higiénia-hipotézis: egy nemzetközi kutatócsapat feltárta, hogy milyen mechanizmus áll a háttérben.

#3
Medical Online >> korábbi zoom
2015-05-04

Az immunmediált betegségek kezelésében a biológiai terápiák áttörést hoztak, és így a korábban nagy terápiás kihívást jelentő pikkelysömör az elmúlt évtizedben a bőrgyógyászat sikerterületévé vált.

#4
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2014-01-30

Az in vitro tesztek egyre nagyobb szerepet kapnak a szűrésben, a kockázati besorolásban és a terápiás válasz felmérésében is, ami személyre szabott kezelést tesz lehetővé.

#5
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2012-03-27

A WHO meghatározása szerint az anafilaxia a súlyos, életveszélyes, generalizált vagy szisztémás túlérzékenységi reakciókat jelöli. Napjainkban allergiás és nem allergiás változatát különböztetjük meg.

#6
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2010-10-05

A bazofil fehérvérsejtek reneszánszukat élik. A főleg az utóbbi öt évben publikált közlemények szerint a bazofil sejtek szabályozzák a legfontosabb védő sejtek érését, megindítják a behatolók elleni támadást, és az immunológiai memóriában is szerepet játszanak.

#7
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2010-06-06

Egyre több a beteg a bőrgyógyászati-allergológiai rendeléseken. Kezelésük nem képzelhető el a korszerű diagnosztikai módszerek nélkül.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Az Alkotmánybíróság óvatoskodva döntött: a kuruzslótörvény velünk marad, de nem lehet alkalmazni, mert alaptörvény-ellenes.

Mindenkinek jár az emberhez méltó élet. Ezért küzd a fővárosban hat bátor nő, akik sorstársaik helyett is harcolnak súlyos-halmozott fogyatékossággal élő gyermekeikért, és saját magukért.