hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 414
#1
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2022-07-27

A COPD fenntartó kezelés során a magasabb szintű adherencia a kórházi felvételek számának, illetve az ellátási költségeknek a csökkenésével társul, írja az OTSZ Online.

#2
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2022-07-26

A COPD-vel élők körében végzett felmérés szerint az egyenlőtlenségek jelentősen befolyásolják, hogy valaki túléli-e a betegséget, közli a Qubit.

#3
Medical Online >> Stroke - prevenció
2022-07-12

A vénás thromoembolia kezelésének fontos része az orális alvadásgátló kezelés. Amennyiben a háttérben nem tranziens kockázati tényező áll és vérzés szempontjából a beteget kis kockázatúnak tartják, megfontolandó a 6 hónapon túli antikoaguláns terápia. A kimenetelek szempontjából alapvetően fontos a betegek perzisztenciája.

#4
Medical Online >> Asztma
2022-06-17

A mepolizumab-kezelés az asztma legsúlyosabb formája esetén is hatásos, mind az exacerbatios ráta, mint az orális kortikoszteroid-igény csökkenését tekintve, derül ki real-world vizsgálati eredményekből is.

#5
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2022-05-31

A Dohányzásmentes Világnap (World No Tobacco Day) egy figyelemfelkeltő világnap, amelyet minden évben május 31-én tartanak.

#6
Medical Online >> Atópiás Dermatitisz
2022-05-30

A felnőttkori AD az esetek egy részében gyermekkori megbetegedés perzisztálása, máskor a betegség felnőttkorban jelentkezik először vagy tér vissza a gyermekkori tünetek megszűnését követően.

#7
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2022-05-23

A tüdőrák, ha nem is gyógyítható betegség, lassan a krónikus légzőszervi elváltozások csoportjába kerül – hangzott el az MTT nagygyűlésén.

#8
Medical Online >> Inhalációs terápia
2022-04-25

Az inhalációs kezelés sikeréhez a helyesen megválasztott gyógyszerbeviteli eszköz mellett megfelelően együttműködő betegre is szükség van, hiszen a C. Everett Koop amerikai tiszti főorvostól származó, sokat idézett mondás szerint „a gyógyszerek nem hatnak azokban a betegekben, akik nem szedik be őket” (1).

#9
Medical Online >> Inhalációs terápia
2022-04-25

A következő ellenőrző listák abból a célból készültek, hogy az inhalációs eszközök helyes használatának ellenőrzése során az egészségügyi szakemberek ezeknek alapján értékeljék a betegek gyógyszerbelégzési technikáját (1, 2).

#10
Medical Online >> Inhalációs terápia
2022-04-25

Ideális esetben minden beteg csak egyféle gyógyszerbelégzőt használ, mert ez csökkenti az eszközhasználati hibák valószínűségét és javíthatja a beteg együttműködését (1−4).

hirdetés
hirdetés
hirdetés

A kunszentmártoni mentők megitatták a megjelent állatokat, amelyek később „elegánsan távoztak.”