hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 8
#1
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2024-07-01

A Nutrition & Diabetes folyóiratban jelent meg a Queen’s University kutatóinak  cikke, amelynek fő megállapítása, hogy a flavonoidokban gazdag étrend csökkenti a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásának kockázatát.

#2
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2018-08-23

A (dermo)kozmetikumokban alkalmazott aktív összetevők egy részének igazolt az anti-age hatása, közölte a PharmaOnline.

#3
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2017-02-28

A mikrobiom összetétele befolyásolja a táplálék érelmeszesedés elleni hatását, írja a British Journal of Nutrition tanulmánya, míg az American Society of Clinical Oncology legutóbbi gyűlésén a bélbaktériumok és a rákellenes immunterápia hatékonysága közötti összefüggést elemezték.

#4
Medical Online >> Rovatok >> tudomány >> táplálkozás
2010-02-08
A szója izoflavonokat tartalmaz, melyek növényi ösztrogének, és a humán ösztrogén hormonhoz hasonlóan rákellenes tulajdonságaik lehetnek a hormonszinttől függő ráktípusoknál, például a prosztatadaganatoknál – jegyzik meg az American Journal of Clinical Nutrition című szaklapban közzétett cikkükben a szerzők. 
#5
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2009-11-28
Főleg a vegetariánusok várták a szójatejben lévő különleges fehérjék és növényi ösztrogének fogyasztásától azt, hogy így csökkenthető a szívinfarktus esélye. Korosodó nők vizsgálata azonban nem jelzett semmiféle kedvező változást a szójatej hatására, legalábbis az infarktusveszéllyel összefüggő gyulladásjelzők  és a stresszanyagok tekintetében – adta hírül a Nutrition Research legújabb tanulmánya.
#6
Medical Online >> Rovatok >> tudomány >> táplálkozás
2009-08-31
Egy új vizsgálat szerint a kudzu nevű kúszónövény, amely az Egyesült Államok délkeleti részén legalább 40 000 négyzetkilométernyi területen mindent elborít, gyógyhatású anyagot tartalmaz: gyökerének kivonata óvja a szívet.
#7
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2008-11-12
Évtizedekkel korábban föltételezték, hogy a szója rendszeres fogyasztása csökkenti az emlőrák kockázatát, hiszen Ázsiában, ahol a nők már kislány koruktól rendszeresen esznek szójaételeket, ritkább ez a rosszindulatú daganat. Az utóbbi években viszont megfigyelték, hogy a szója természetes összetevői az ösztrogén hormonhoz hasonlítanak, amely éppen hogy fokozhatja az emlőrák kialakulásának esélyét. Az Amerikai Rákkutató Intézet minapi közleménye igyekszik kiegyenlített módon állást foglalni ebben a kérdésben.
#8
Medical Online >> Rovatok >> nőgyógyászat
-0001-11-30

A menopausalis hormonterápiát (MHT) jól informált, együttműködő, jól ellenőrzött postmenopausában lévő nőknek lehet rendelni, kizárólag ösztrogénhiányos tüneteik enyhítésére, az ellenjavallatok figyelembevételével, a legkisebb hatékony adagban, a számukra legkedvezőbb alkalmazási móddal, a tünetek indokolta legrövidebb ideig.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Ha egyetlen egészséges növényi olajat kellene megnevezni, a többség valószínűleg az olívaolajat említené. De mitől különleges – ha egyáltalán az – az olívaolaj?