2024-ben számos kulcsfontosságú trend alakítja majd az egészségügyi ellátás jövőjét – de hogyan készülhetnek fel az ágazat vezetői és az érdekelt felek erre a mélyreható változásra?
Átfogó elemzésben vizsgálták az ELTE munkatársai, mennyire gyakori, hogy valaki több SARS-CoV-2 variánssal fertőződik meg egyidejűleg, illetve hogy ezekben az esetekben milyen eséllyel jöhet létre egy új, hibrid vírusváltozat.
A Washington University in St. Louis kutatói a The Lancet Infectious Diseases folyóiratban megjelent cikkükben a szezonális influenza hosszan tartó hatásait írták le – csakúgy, mint a “hosszú Covid” esetében.
A University College London kutatói a PLOS One folyóiratban publikálták nagy elemszámú vizsgálatuk eredményeit, amelyekből kiderül, hogy az Egyesült Államokban a korábban Covid-19 fertőzöttek 15%-ánál megjelentek a poszt-Covid vagy hosszú-Covid szindróma tünetei.
Az alábbi cikkben ismertetett egészség-gazdasági tanulmány a COVID-19 járvány mikrogazdasági negatív hatásaival, illetve azzal foglalkozik, miként kerülhetők el potenciálisan ezek a negatív hatások a betegség megelőzésére fordított intézkedésekkel.
Ha egyetlen egészséges növényi olajat kellene megnevezni, a többség valószínűleg az olívaolajat említené. De mitől különleges – ha egyáltalán az – az olívaolaj?