hirdetés
2024. május. 01., szerda - MUNKA ÜNN.,Fülöp, Jakab.
hirdetés

Több mint 200 ezer beteg adatai kerülhettek illetéktelen kezekbe

Zsarolóvírusos (ransomware) támadás áldozata lett a Lake Charles Memorial Health System nevű, Louisiana állambeli kórházhálózat októberben. A támadásban több százezer – adatok szerint 269 752 – páciens lehet érintett, írja a hvg.hu.

A Gizmodo beszámolója szerint az intézmény közölte: informatikusaik október 21-én észleltek szokatlan tevékenységet az informatikai hálózatukban, és azonnal vizsgálni kezdték az esetet. Néhány nappal később, október 25-én tudták meg, hogy illetéktelenek szereztek hozzáférést a hálózatukhoz, és az azokon lévő bizonyos fájlokhoz is.

Azt is elmondták, hogy a megszerzett adatok között érzékeny adatok is lehetnek: a páciensek neve, címe, születési dátuma, orvosi adatai, egészségbiztosítási és fizetési információi. De ezek között lehetnek egészségügyi ellátással kapcsolatos adatok és társadalombiztosítási számok is.

A Bleeping Computer szerint a támadás mögött a Hive nevű hackercsoport állhat, ugyanis ők novemberben célpontként hivatkoztak az intézményre a honlapjukon – igaz, ők október 25-i támadást írtak, míg a kórház szerint október 21-én történt az incidens.

További részletek

(forrás: hvg.hu)

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!