hirdetés
2024. április. 27., szombat - Zita.
hirdetés

Október 18-ig nevezhetnek a Digital Health Summit-díjra

Kis- és nagyvállalatok, állami és magánegészségügyi intézmények, de startupok is jelentkezhetnek az idén először meghirdetett Digital Health Summit-díjra. A több kategóriában kiosztott elismeréssel a legjobb hazai digitális egészségügyi megoldásokra szeretnék felhívni a figyelmet.

Az, hogy az egészségügy jövője a digitális megoldásokon nyugszik, ma már nem kérdés. A fejlesztések folyamatosak, vannak sikeres és kevésbé sikeres ötletek, de a legfontosabb a folyamatos innovációs képesség ezen a területen is. Az új módszerek nemcsak az egészségmegőrzésben és betegségmegelőzésben, ezen keresztül az egészségügyi kiadások csökkentésében játszhatnak ugyanis kulcsszerepet, hanem érdemben növelhetik a társadalmi jólétet, nem mellesleg pedig üzletileg is kiváló befektetések lehetnek, mondta Molnár Rita, a Digital Health Summit (DHS) alapítója. Éppen ezért a legjobb hazai példákat, a magyar egészségügyi szektor leginnovatívabb digitális megoldásait szeretnék bemutatni a nagyközönségnek az idén első alkalommal meghirdetett Digital Health Summit-díjjal.

Az öt kategóriában kiosztott elismerésre a magyarországi székhellyel rendelkező kis- és nagyvállalatok, állami és magánegészségügyi intézmények, illetve az eHealth-hez kapcsolódó tevékenységi körrel rendelkező vállalkozások és szervezetek, valamint startupok pályázhatnak. A Digital Health Summit-díjra nevezni október 18-ig van lehetőség a rendezvény weboldalán.

Az egyes kategóriák:

Legjobb digitális diagnosztikai megoldás

Legjobb digitális terápiás megoldás

Legjobb digitális startup megoldás eHealth területen

Legjobb telemedicinális vagy távgyógyászati megoldás

Az év legjobb eHealth-fejlesztése

A pályázaton való indulás feltétele (a Legjobb digitális startup megoldás kategória kivételével) egy már megvalósult digitális egészségügyi fejlesztés, amelynek dokumentálható eredményei vannak, és amelynek megvalósítói vagy ötletgazdái vállalják, hogy bemutatják az egyes projekteket a november végén megrendezésre kerülő Digital Health Summit konferencián, amely egyben a díjátadónak is helyszínt nyújt.

A pályázatokat előválogatás után rangos szakértőkből álló zsűri (tagjai a Novartis, a BMS, a DELTA Systems Kft., a Neumann Technológiai Platform és a Cashline Investments képviselői) bírálja el, amely a pályázatok innovatív szemlélete mellett azok társadalmi hasznosságát és az elvárható „egészségnyereséget”, valamint a projekt/ötlet mérhető eredményeit és adaptálhatóságát is figyelembe veszi.

Ez utóbbiak különösen fontosak azoknak a befektetőknek, akik fantáziát látnak az egészségügyi megoldásokban. A Cashline Investments számos hasonló befektetése okán jelentős hazai és nemzetközi tapasztalattal rendelkezik ezen a területen, ezért is sorakoztak fel a kezdeményezés mögé – emelte ki Szűcs Gergely, a cég igazgatóságának tagja. A pénzügyi befektetők mellett természetesen a szakma is érdeklődik az egészségügyet és az ellátást szolgáló digitális megoldások iránt. Ez utóbbiak a Novartis kiemelt prioritásai közé tartoznak, az innováció központú gyógyszercég úgy látja, az újítások kulcsfontosságú szerepet játszanak az egészségügy fejlesztésében. A zsűriben való részvétel lehetővé teszi a vállalat számára, hogy megismerjék a hazai digitális egészségügyi cégek által kifejlesztett úttörő technológiákat és megoldásokat, támogassák az innovációt és partnerként lépjenek fel a betegek és orvosok hatékonyabb kiszolgálásáért.

A digitális egészségügy hazai fejlesztése legalább annyira versenyképességi, mint társadalmi és jóléti kérdés – véli Szentgyörgyi Balázs, a Neumann János Nonprofit Közhasznú Kft. ügyvezetője. A gyógyszer- és egészségipar szereplői egyrészt nagymértékben hozzájárulnak az exportteljesítményhez és GDP-hez, másodrészt az ellátórendszerben alkalmazott technológiai megoldásaikkal növelik annak hatékonyságát és csökkentik a költségeket. A Gazdaságfejlesztési Minisztériumban (GFM) a gyógyszer- és egészségipart kiemelt ágazatként kezelő új iparstratégián dolgoznak, amelynek kidolgozásába bevonták ezt a háttérintézményt és az általa koordinált technológiai koalíciókat is.

A betegellátás hatékonyságának növeléséhez és a páciensek jobb ellátásához is hozzájárul a digitális egészségügy, hiszen ezek a rendszerek lehetővé teszik a gyors és pontos adatok kezelését, ami elengedhetetlen a korszerű orvosi döntések meghozatalához. A digitális egészségügyi innovációk pedig segítenek a hazai egészségügyi szektor fejlődésében hangsúlyozza a zsűriben szintén helyet foglaló a Delta Systems Kft.. Ez a díj így támogatja az olyan vállalkozásokat, amelyek elkötelezettek a digitális egészségügyi fejlesztések iránt és ezen keresztül aktívan részt vállalnak a digitális egészségügy terjedésében, elősegítve az iparág fejlődését Magyarországon.

(forrás: Digital Health Kommunikáció)

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!