2021. május. 08., szombat - Mihály.
hirdetés
hirdetés

Négynapos ünnep jön: véradásra várják!

A hosszú hétvégék mindig különös kihívást jelentenek a vérgyűjtésben. Húsvét előtt és után is véradásra hív mindenkit az Országos Vérellátó Szolgálat.

 

Négynapos ünnepre készülünk, a hosszú hétvégék pedig mindig különös kihívást jelentenek a vérgyűjtésben. A betegek ellátásához folyamatosan szükség van a vérkészítményekre az ünnepek előtt, alatt és után is. Legrövidebb lejárati idejű készítményünk felhasználhatósága 5 nap, ezért az ellátás megfelelő szintű biztosításához szükség van a véradók kiemelt segítségére, amely a betegeknek esélyt ad a gyógyulásra, életben maradásra! – közli az Országos Vérellátó Szolgálat.

Kérik, aki teheti, és egészségesnek érzi magát, tervezzen be egy órát a húsvéti előkészületekbe, és menjen el vért adni, hogy az életmentő adomány segítse a gyógyító munkát!

A véradások helyszínein mindent megtesznek, hogy a véradók és munkatársaik biztonságban legyenek.

A véradások pontos idejéről és helyszínéről a www.ovsz.hu és a www.voroskereszt.hu oldalakon lehet tájékozódni.

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!

Változó, hogy egy adott életciklusban biológiailag mennyi testmozgásra van szükségünk ahhoz, hogy testileg és lelkileg is egészségesek maradhassunk. Az ausztrál egészségügyi minisztérium külön útmutatóban teszi közzé javaslatait az idősebb, 65 év feletti korosztály számára.

A május elsején hatályba lépő kormányrendeletben meghatározott szabályok nem az alapján osztják ketté a társadalmat, hogy van-e védettségük, hanem az alapján, hogy van-e védettségi igazolványuk.