2021. augusztus. 01., vasárnap - Boglárka.
hirdetés
hirdetés

Az oltásoknak is ellenállhat a japán vírusvariáns

A tokiói orvosi egyetem kórházában márciusban 14 Covid-pozitív beteg közül 10 fertőződött meg az E484K nevű koronavírus-mutációval, írja a hvg.hu.

A japán közszolgálati televízió, az NHK alapján a Reuters azt írja, a márciusban egy tokiói kórházban tesztelt betegek nagyjából 70 százalékánál mutatták ki, hogy az E484K – a szakemberek által csak EEK néven emlegetett – koronavírus-mutációval fertőződtek meg. A beszámoló szerint ez ellen a védőoltások is kevésbé hatékonyak.

A Cell Host & Microbe című tudományos szaklapban még január elején jelent meg egy kutatási eredmény arról, hogy bizonyos védőoltások 10-60-szor kevésbé védik meg a beoltottat az EEK-variánstól.

A tokiói kórházban elvégzett pozitív teszteknél 14-ből 10 esetben mutatták ki ezt a variánst, a két hónapon át tartó adatgyűjtés során pedig 36 Covid-pozitív személyből 12-nél mutatták ki az EEK-t. A Reuters szerint ezek a betegek nem jártak külföldön, vagyis a mutációt az országon belül kapták el, írja a hvg.hu.

(forrás: hvg.hu)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés

Az Alkotmánybíróság óvatoskodva döntött: a kuruzslótörvény velünk marad, de nem lehet alkalmazni, mert alaptörvény-ellenes.

Mindenkinek jár az emberhez méltó élet. Ezért küzd a fővárosban hat bátor nő, akik sorstársaik helyett is harcolnak súlyos-halmozott fogyatékossággal élő gyermekeikért, és saját magukért.