hirdetés
2024. május. 20., hétfő - Bernát, Felícia.

Visszalépett az egyik OEP-főigazgatójelölt

Visszavonta pályázatát az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) főigazgatói posztjára jelentkező szakemberek egyike. Dr. László Imre, a fővárosi Szent Imre Kórház főigazgatója döntését bővebben nem kívánta indokolni, csak annyit mondott, az ágazat jelenlegi körülményei mellett terveit nem sikerülhetett volna megvalósítani.

A napi.hu úgy tudja, a tervekkel ellentétben szeptember 18-án a kormányfő nem nevezi ki az OEP első emberét, mivel a pályázatot érvénytelenné nyilvánítják. László Imre mellett Ungár Klára, az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) jelenlegi főigazgató-helyettese és Gusztonyi Ágnes, az Országos Idegsebészeti Tudo­mányos Intézet (OITI) vezetője aspirált a főigazgatói posztra, hírek szerint azonban egyikük sem élvezi a döntésben résztvevők többségének bizalmát.
Az egészségbiztosítót így a május óta megbízott vezetőként dolgozó Rendek Vilma, a Fővárosi és Pest Megyei Egészségbiztosítási Pénztár korábbi igazgatója irányíthatja mindaddig, amíg nem lesz eredményes a szaktárca által kiírt pályázat.

 

cimkék

hirdetés

Könyveink