hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.

Videóban köszönték meg a védőnők munkáját

Videóban köszönte meg Nyitrai Zsolt és Kásler Miklós a védőnők munkáját vasárnap, a védőnők napján.

Nyitrai Zsolt, a kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki megbízott a kormány Facebook-oldalára feltöltött videóban közölte: mintegy ötezer védőnő teljesít szolgálatot Magyarországon. Köszönettel tartozunk nekik, különösen most, hiszen a koronavírus-járvány idején ott dolgoztak az oltópontokon, és ők szervezték a 16-18 éves korosztály oltását is, mondta.

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere úgy fogalmazott: a védőnők szerepe és tevékenysége szép magyar tradíció, "a segítőkészség, együttérzés és a szakmai felkészültség magas színvonala kiemeli az egészségügy dolgozóinak ezen rétegét. Ahogy önök megtettek mindent a magyar gyermekekért és családokért, a magyar kormány is megtesz önökért mindent", hangsúlyozta a miniszter.

A videóban Lőrinczi Orsolya területi védőnő arról beszélt, hogy a védőnői foglalkozás 106 éves, hungarikumként megbecsült hivatás. A szakma az egészségügyi bértáblába is bekerült, így négylépcsős bérrendezési folyamat indult el. A védőnők nemcsak a várandósokat és a gyermekeket, hanem az egész családot segítik, mondta, hozzáfűzve: ez a munka csak elhivatottsággal végezhető.

(forrás: MTI)

cimkék

hirdetés

Könyveink