hirdetés
2024. április. 27., szombat - Zita.

Van, ahol már 6 szakrendelésre nem lehet idénre időpontot foglalni

A Telex szerint már hat szakrendelésre nem lehet erre az évre időpontot foglalni a szigetszentmiklósi rendelőintézetben.

A rendelőintézet aktuális tájékoztatása alapján a lap azt írja: június elején szakorvoshiány miatt már kilenc hónapot kellett várni egy ultrahangra a szigetszentmiklósi rendelőintézetben, és ekkor az ultrahangon kívül néhány további szakvizsgálatra sem lehetett időpontot foglalni az idei évre. Azóta ez a lista tovább bővült.

Jelenleg hat szakrendelés mellé írták oda, hogy „betelt”. Így 2023-ban az alábbi szakorvosi vizsgálatokra nem tudnak a betegek időpontot foglalni Szigetszentmiklóson: gasztroenterológiára, kardiológiára, ortopédiára, szemészetre, tüdőgondozóba, ultrahangra. Ezenkívül betelt az idei naptárja a két bőrgyógyász és a két pulmonológus szakorvos közül az egyiknek, a mammográfiás szakrendelés pedig szünetel az intézetben. Mammográfiára két budapesti intézménybe irányítják át a betegeket.

E rendelésekre legközelebb idén év végén kezdődik újra a foglalás, de időpontot csak 2024 első hónapjaira vagy májusra kaphatnak a jelentkezők. Kivételt jelentenek a sürgősnek számító betegek, így például a tüdőgondozó esetén a daganatgyanús, a soron kívüli ellátását igénylők, illetve a műtétre várók.

A szigetszentmiklósi rendelőintézethez húsz település tartozik: lényegében az egész Csepel-sziget lakóinak és a dél-pesti régió több településének egészségügyi ellátását kell biztosítania. A rendelő vezetője a lappal közölte: "a Nemzeti Népegészségügyi Központ 2023. 06. 30-án írásban tájékoztatást adott intézetünknek arról, hogy teljeskörű ultrahang diagnosztika, ortopédia, gasztroenterológia, szemészet, kardiológia, tüdőgyógyászat szakmák vonatkozásában mely egészségügyi szolgáltatók rendelkeznek intézetünkkel megegyező területi ellátási kötelezettséggel. Tehát az intézetünk területi ellátási kötelezettségébe tartozó lakosok előjegyzési időpontot kérhetnek".

(forrás: Telex)
hirdetés

Könyveink