hirdetés
2024. május. 02., csütörtök - Zsigmond.

Új támogatási kulcsok, új eljárásrendek

Újabb, ezúttal a gyógyszerbefogadást és finanszírozást érintő egészségügyi rendeletmódosítás-tervezetet tett közsszemlére honlapján a kormány.

A törzskönyvezett gyógyszerek és a különleges táplálkozási igényt kielégítő tápszerek társadalombiztosítási támogatásba való befogadásának szempontjairól és a befogadás vagy a támogatás megváltoztatásáról szóló 32/2004. (IV. 26.) ESzCsM rendelet és a finanszírozási eljárásrendekről szóló 31/2010. (V. 13.) EüM rendelet módosításáról szóló jogszabályt 2015. február 1-jével tervezik hatályba léptetni.

Ez egyebek mellett módosítaná a támogatási kategóriákat az antibiotikumok,  az ACE-gátlók, a calcineurin gátlók, az adrenerg szerek és anticholinerg szerek kombinációi, a „légzőrendszerre ható egyéb készítmények”, a fluoroquinolonok és a csecsemőtápszerek esetében.

Bővítené a közbeszerzés sajátos szabályaival (a 16/2012. (II. 16.) Korm. rendelet alapján) beszerzendő gyógyszerekek listáját: rákerülne a „recombináns technológiával előállított 1. generációs VIII. faktor koncentrátum” és az „szimeprevir” is.

A tervezett módosításnak része továbbá  a krónikus myeloid leukémia kezelésének és a hepatitis C vírus okozta krónikus májgyulladás diagnosztikájának és kezelésének új finanszírozási eljárásrendje.

A tervezet elérhető a kormány honlapján.

(forrás: kormany.hu)
hirdetés

Könyveink