hirdetés
2024. május. 17., péntek - Paszkál.

Tiltakoznak a piacuk lenyúlása ellen

A köztársasági elnöknek, a miniszterelnöknek, a szakminiszternek és államtitkárának is tiltakozó levelet ír az öt legnagyobb magánmentőt tömörítő szövetség – adja hírül a VG.

A mentésről szóló rendelet tervezett módosításával a szaktárca jelentősen kibővítené azoknak a rendezvényeknek a körét, amelyeken kizárólag az Országos Mentőszolgálat nyújthat egészségügyi biztosítást, az egyik fő bevételi forrásuktól fosztva meg a magán mentőszolgálatokat.

A SAS-csoport (Sport Ambulance Service) tagjai – az Oxyteam Országos Sportmentőszolgálat, a Főnix-Med, a pécsi Galenus, a győri Misszió, és a Hungary Ambulance és a Vizimentők Magyarországi Szakszolgálata – álláspontja szerint a hatályos rendelkezések kielégítően szabályozzák az egészségügyi szolgáltatók, így az Országos Mentőszolgálat viszonyát, egyben garantálják mind a versenyzők, mind a nézők maximális biztonságos ellátását. Ezért a mentőrendelet semminemű módosítását nem támogatják, ami az Országos Mentőszolgálat preferálásával nemcsak nem garantálja a minőségi szolgáltatást, de annak irreális drágulását is előrevetíti.

A sportszövetségek közül is több kiáll a mellett, hogy a rendezvényeik egészségügyi biztosítását a jövőben is a magánszolgáltatók láthassák el. Erről a napokban nyilatkozatot írtak alá az úszó, a kajak-kenu, a birkózó, az ökölvívó, a röplabda és a golf szövetség vezetői – olvasható a vg.hu-n.

(forrás: vg.hu)

cimkék

hirdetés

Könyveink