hirdetés
2024. április. 29., hétfő - Péter.

Rétvári Bence: A hálapénz miatt kell megfigyelni az egészségügyieket

Szóbeli választ igénylő kérdést címzett Szabadi István Pintér Sándorhoz az állami egészségügyben dolgozókkal kapcsolyatban, írja a Magyar Jelen.

Az országgyűlés négy napos ülésén Szabadi István a Mi Hazánk országgyűlési képviselője felidézte, hogy 2021. áprilisában több állami egészségügyi intézmény dolgozójával akartak aláíratni olyan nyilatkozatot, amelyben tudomásul veszik, hogy védett személynek minősülnek és a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) megbízhatósági vizsgálatot folytathat ellenük, ellenkező esetben elveszíthetik az állásukat.

Másnap kiderült, hogy az Országos Kórházi Főigazgatóság a nyilatkozatot adminisztrációs tévedésből küldte ki, az egészségügyi dolgozókat a rendőrségről szóló törvény 2021. január 1-jei módosításával védett állományba sorolták, amiről külön tájékoztatást nem kaptak. Ez azt jelenti, hogy a dolgozókat megfigyelhetik, eleget tesznek-e jogszabályi és munkaköri kötelezettségüknek – írta le a helyzetet Szabadi István.

Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára a kérdésre reagálva azt mondta, hogy a hálapénz miatt van szükség a megfigyelésre, ami jól is működik, mert egyre kevesebb bejelentés érkezik a rendőrséghez. A vizsgálatok, megfigyelések azért indokoltak az államtitkár szerint, mert az eszközöket, berendezéseket így tudják óvni a hűtlen kezelésektől, eltulajdonításoktól, magánhasználattól – számol be a Magyar Jelen.

 

(forrás: Magyar Jelen)
hirdetés

Könyveink