hirdetés
2024. május. 18., szombat - Erik, Alexandra.

Egészségpolitika

Repa Imre új funkcióban

Repa Imre általános rektorhelyettes vezeti decembertől a Kaposvári Egyetem Egészségügyi Centrumát – adta hírül a Somogyi Hírlap internetes portálja csütörtök este. Bogner Péter egyetemi tanár, a centrum korábbi vezetője egy etikailag kifogásolható ügy kirobbanása után mondott le. 
A kaposvári oktató kórház főigazgatója irányítja öt éven át az állattudományi kar Diagnosztikai és Onkoradiológiai Intézetét is, amely a centrum részeként működik – írta a sonline.hu. Az Egészségügyi Centrum vezetőcseréjére azért volt szükség, mert kiderült, hogy az intézményben hétvégenként pénzért végeztek vizsgálatot azokon a betegeken, akik hajlandóak voltak fizetni, hogy ne kelljen 2–3 hónapot várni, amíg sorra kerülnek.
 
Bogner Péter egyetemi tanár, a centrum egykori vezetője az ügy kirobbanása után lemondott.
 
Mint arról korábban az MTI is beszámolt, az Egészségügyi Minisztérium és a centrumot működtető Kaposvári Egyetem egyaránt vizsgálatot indított a Magyar Nemzetben július elején, Üzlettárs kapta gebinbe a CT-t címmel megjelent cikk nyomán. A napilapban megjelent írás szerint a betegek a várakozást úgy kerülhették el, ha egy kft.-nél jelentkeztek, amely bérbe vette az egészségügyi centrum gépeit, ez esetben azonban a térítési díjat maguknak kellett állniuk. A térítéses vizsgálatok felfüggesztéséig ezt a szolgáltatást 14 beteg vette igénybe, esetenként 30–80 ezer forintot fizetve. Egyik sem volt súlyos eset.
 
A lemondott intézményvezető saját szakmai hírportáljának annak idején úgy nyilatkozott az esettel kapcsolatban: „...egyben hibáztunk, nem a leginkább megfelelő partnerrel kellett volna szerződést kötni, hiszen csak azért támadhatnak bennünket, mert Bágyi Péternek és nekem is kisebbségi tulajdonrészem van a radiologia.hu Kft.-ben”.
 

cimkék

hirdetés

Könyveink