hirdetés
2024. július. 22., hétfő - Magdolna.
hirdetés

Ötmilliárdos fejlesztés pályázatból az egri kórházban

Ötmilliárd forint értékű fejlesztés kezdődhet meg az egri kórházban – jelentette be az intézményt egy társaságon keresztül működtető Heves Megyei Önkormányzat elnöke hétfőn Egerben.

A mintegy 4,5 milliárd forintnyi pályázati forráshoz félmilliárd forint önerővel járul hozzá a megye – közölte Sós Tamás (MSZP) az intézményben tartott összdolgozói értekezleten. 
A fejlesztésre vonatkozó pályázatot februárban nyújtották be a Nemzeti Fejlesztési Terv Társadalmi Infrastruktúra Operatív Programja keretében. A támogatás megítéléséről most született meg a döntés – tette hozzá.
Banyó Tamás a kórházat működtető, teljes egészében önkormányzati tulajdonú társaság ügyvezető igazgatója az MTI-nek elmondta: a fejlesztés keretében új technológiai tömböt hoznak létre, amelyben helyet kap a sürgősségi betegellátó osztály, az intenzív osztály és egy új műtőblokk. 
Közlése szerint a beruházás során két szintet építenek rá arra az épületre, amelyben jelenleg a kórház ebédlője működik. Ugyanakkor megszüntetik a külső telephelyeket és egy területre koncentrálják az intézményt, illetve részben megtörténik a gép– és műszerpark, valamint az informatikai rendszer korszerűsítése.
Várhatóan az év második felében kezdődik meg és három év alatt fejeződik be a fejlesztés – ismertette a terveket Banyó Tamás.
A megyei kórházként működő intézményben 970 ágyon, mintegy 1200 dolgozó segítségével gyógyítják a betegeket.

A mintegy 4,5 milliárd forintnyi pályázati forráshoz félmilliárd forint önerővel járul hozzá a megye – közölte Sós Tamás (MSZP) az intézményben tartott összdolgozói értekezleten. A fejlesztésre vonatkozó pályázatot februárban nyújtották be a Nemzeti Fejlesztési Terv Társadalmi Infrastruktúra Operatív Programja keretében. A támogatás megítéléséről most született meg a döntés – tette hozzá.

Banyó Tamás, a kórházat működtető, teljes egészében önkormányzati tulajdonú társaság ügyvezető igazgatója elmondta: a fejlesztés keretében új technológiai tömböt hoznak létre, amelyben helyet kap a sürgősségi betegellátó osztály, az intenzív osztály és egy új műtőblokk. Közlése szerint a beruházás során két szintet építenek rá arra az épületre, amelyben jelenleg a kórház ebédlője működik. Ugyanakkor megszüntetik a külső telephelyeket és egy területre koncentrálják az intézményt, illetve részben megtörténik a gép- és műszerpark, valamint az informatikai rendszer korszerűsítése.

Várhatóan az év második felében kezdődik meg és három év alatt fejeződik be a fejlesztés – ismertette a terveket Banyó Tamás.A megyei kórházként működő intézményben 970 ágyon, mintegy 1200 dolgozó segítségével gyógyítják a betegeket.

(forrás: MTI)

Könyveink