hirdetés
2024. április. 29., hétfő - Péter.

MR-vizsgálót nyitott az agrármérnök egy szanyi pajtában

Egyelőre a magánszolgáltatóknál jellemző 50-100 ezer forint közötti MR-vizsgálatoknál olcsóbban dolgoznak, derül ki a Forbes írásából.

Mit tehet egy klausztrofóbiás ember, mielőtt betolják az MR-vizsgálatra? Bevesz egy nyugtatót, vagy iszik egy pálinkát. A tanácsot nem egy budapesti magánklinika főorvosától kaptuk, hanem Németh Levente agrármérnöktől. Szany a Rába partján – és három vármegye határán – fekvő kisalföldi falu. Németh Levente az itteni MR-diagnosztikai központ tulajdonosa.

A 41 éves tulajdonosnak volt ideje gondolkodni, megéri-e befektetni egy MRI-gépbe. Öt-hat éve jelentkezett vizsgálatra egy állami kórházba, akkor hat és tizenkét hónap közötti várólistával szembesült. Most azt mondja, másfél éves várakozásról is hallott, de nem azért építette fel a szanyi központot, mert sokat kellett várnia. Ezt inkább csak gondolatébresztőnek tartja: biztos abban, hogy a befektetés megtérül.

Fotó: NL MR Diagnosztika hivatalos Facebook-oldala
Fotó: NL MR Diagnosztika hivatalos Facebook-oldala

Levente első ránézésre tipikus kisalföldi gazdának tűnt: olívazöld póló, közvetlen fogadtatás és némi tájszólás. A rendelőbe lépve viszont már csak egy szintén olívazöld gumicsizma emlékeztetett a gazdálkodói háttérre (rajta filctollal: NL MR, 2023.09.09).

Idén szerezte meg harmadik diplomáját, ma már precíziós mezőgazdasági szakmérnöknek mondhatja magát. Emellett növényvédő szakmérnök, és agrármérnök évtizedes tapasztalattal.

„Istálló, meg pajta” – vágta rá a tulajdonos a kérdésre, mi volt ez a hely, mielőtt diagnosztikai központtá alakították. „Elöl volt a lakóház, ott a kazánház, itt meg az istálló” – mutat körbe. Az elmúlt években állatok már nem éltek itt, de a ház végében egy földes terület és egy úthenger jelzi, van még munka a telken.

Az MR-központban az első három hét tapasztalatai ugyan fontosak, de egy ilyen karrierfordulat után engem a befektetés és a megtérülés érdekelt elsősorban. Levente először nem akarta elárulni, mennyibe került az Egyesült Államokból érkezett MR-masina, aztán kisebb nevetés közben kicsúszott:

„Hát… kilencjegyű.”

A teljes riportot a Forbes közli.

(forrás: Forbes)
hirdetés

Könyveink