hirdetés
2024. április. 19., péntek - Emma.

MOSZ: hozzá kell nyúlni a jogviszonyról szóló törvényhez

Tóth Judit, a Magyar Orvosok Szakszervezetének alelnöke az ATV Startban elmondta, szeretnék felmérni, hányan távoznak a közegészségügyből.

Tóth Judit, a Magyar Orvosok Szakszervezetének alelnöke az ATV Startban elmondta, hogy még nincsenek pontos adataik, de már előkészítettek egy felmérést ennek felderítése érdekében.

Hangsúlyozta, hogy nem felmondtak a dolgozók, hanem nem írták alá az új jogviszonyról szóló szerződést, és ezért a törvény erejénél fogva megszűnt a jogviszonyuk. Szerinte a Szent Imre Kórházban a sürgősségin felmondó orvosok pótlása miatt nagyon nehéz lesz a helyzet, Szegeden viszont érdekes kép alakult ki, 300 orvos összefogott, és egy átmeneti időszakot hoztak létre május 31-ig.

Két hónapos haladékot kaptak a másodállások engedélyezésre, és megjelentek bizonyos feltételek, amelyek automatikusan engedélyt kaptak, ilyenek a munkaidőn kívüli másodállások. De azt nem lehet tudni, hogy mi lesz a kórházi munkaidőben végzett egyéb munkavégzésekkel.

Túth Judit úgy véli, hogy a törvényhez hozzá kell nyúlni vagy a közalkalmazotti státusz visszaállításával, vagy olyan keretrendszert kell kialakítani, aminek eredményeként, akik most nem írtak alá a szerződést, visszajönnének.

(forrás: ATV)
hirdetés

Könyveink