hirdetés
2024. május. 07., kedd - Gizella.

Megmenekült a cigándi rendelő – hamarjában államosították

Hónapokig hiába kértek segítséget a cigándi szakrendelő megmentéséhez, aztán jött az államosítás, írja a hvg.hu.

Cigánd fideszes polgármestere, Oláh Krisztián a múlt héten nyilvánosan is bejelentette, hogy az önkormányzat nem képes tovább finanszírozni a teljes bodrogközi térséget (kb. 15 ezer főt) ellátó szakrendelő működését, és szerdára élőláncot hívott össze az intézmény megmentéséért.

Szerda délután háromkor az eseményen nagyjából háromszáz ember jelent meg, a polgármester mellett megszólalt a szakrendelő korábban lemondott vezetője, Szulics Péter neurológus is, aki többek között azt hangsúlyozta, hogy a bodrogköziek 43 százalékának nincs háziorvosa, és száz százalékának nincs háziorvosi ügyelete, ennek tetejében szenvedhetik meg azt is, hogy Cigándon most „egy jól működő, olcsó rendszert állítottak meg”.

Ezután kapott szót a térség szintén fideszes országgyűlési képviselője, Hörcsik Richárd is, aki váratlanul bejelentette, hogy a kormány megoldja a problémát: az állam átveszi a szakrendelőt. Sőt, az átmeneti időszak finanszírozásával biztosítja, hogy ne kelljen bezárni az intézményt.

Erről a tervről érdekes módon a polgármester is csak abban a pillanatban, a nyilvános eseményen értesült – írja a hvg.hu.

(forrás: hvg.hu)
hirdetés

Könyveink