hirdetés
2024. április. 27., szombat - Zita.

A városi kórház átszervezése miatt fakadt ki a polgármester

Sátoraljaújhely fideszes polgármestere a város kórházában uralkodó állapotok miatt írt kemény közleményt, szúrta ki a városvezető levelét a Telex.

„Csalódottan vettem tudomásul, hogy az adott szónak – bizonyos embereknél – semmilyen ereje nincs (…) Főigazgató úr gyakorlatilag semmilyen ígéretét nem tartotta be és tudatosan félretájékoztatott. Az általa meghozott vezetői döntések következetlenek és egyáltalán nem a zempléni betegellátás ügyét szolgálják” – ezekkel a kemény szavakkal kezdődik az a nyílt levél, amelyet Szamosvölgyi Péter, Sátoraljaújhely fideszes polgármestere osztott meg hivatalos Facebook-oldalán.

A levél arról szól, hogy Révész János, a miskolci székhelyű vármegyei kórház főigazgatója és Szamosvölgyi hiába tárgyaltak az év elején, a megyei kórház fenntartásában lévő sátoraljaújhelyi Erzsébet Kórházban nemhogy jobbra fordultak volna, de romlottak a dolgok. Fel is sorolja, milyen negatív folyamatokkal, illetve jelenségekkel találkozhatnak, akik a 16 ezer lakosú kistérségi központban kényszerülnek egészségügyi ellátásra:

  • havonta több mint tízszer nincs ügyelet a szülészeti osztályon, havi több mint tíz alkalommal nincs se traumatológiai, se sebészeti ügyelet a kórházban,
  • a kórházban nincs radiológus szakorvos,
  • egyre kevesebb az orvos és a szakápoló, mert a megyei kórházból hiányzó orvosokat és ápolókat Sátoraljaújhelyről pótolják.

A polgármester levele szerint az utolsó csepp a pohárban az volt, hogy az intézmény élére a miskolci központ nem a több mint tíz éve az Erzsébet kórházban dolgozó, „minden szakmai végzettséggel bíró” orvost nevezett ki, „hanem egy orvosi végzettség nélküli embert” – idézi a levelet a Telex.

(forrás: Telex)
hirdetés

Könyveink