hirdetés
2024. április. 27., szombat - Zita.

Még mindig az egészségügy miatt aggódnak leginkább a magyarok

A felmérés szerint a magyaroknál az egészségügy szerepelt az első helyen, amikor azt kérdezték, mit tartanak a legaggasztóbbnak, írja a 24.hu.

Az Ipsos felmérése 29 országban vizsgálta egyebek között azt, hogy a megkérdezettek szerint jó irányba mennek-e a dolgok az országukban, hogyan jellemeznék az ország gazdasági helyzetét, és mi aggasztja őket leginkább. A felmérés 2023. december 22. és 2024. január 5. között zajlott 20.570 fő részvételével. A felmérés reprezentatívnak tekinthető Magyarországon a 75 évnél fiatalabb felnőtt lakosság körében.

A válaszokból az derül ki, hogy a magyarok esetében az adatfelvételt megelőző 12 hónapból tízben az egészségügy szerepelt az első helyen, amikor arról kérdezték őket, hogy mit tartanak a legaggasztóbbnak. Az egészségügy tavaly év végén 51 százalékos említést kapott. Egy évvel korábban, amikor a felmérés kimondottan az egészségügyre fókuszált, a magyar válaszadók 53 százaléka mondta rossznak vagy nagyon rossznak, és indokként a szakemberhiányt, valamint a hosszú várólistákat említette az első helyen.

A most publikált felmérés szerint második helyen áll a korrupció 44 százalékkal, ezt a szegénység és az infláció követi, míg a lista legvégén a koronavírus és a terrorizmus van – írja a 24.hu.

(forrás: 24.hu)

cimkék

hirdetés

Könyveink