hirdetés
2024. szeptember. 27., péntek - Adalbert.

Már sürgősségi VIP ellátást is lehet kérni az Uzsoki utcai kórházban

A Smart Hospital Kft. számláját a külföldi biztosító nem fogadja el, és az elvégzett vizsgálatok értékének többszöröséről szól, írja a szeged.hu.

Furcsa történettel kereste meg Hadházy Ákost egy Németországban gyermekorvosként dolgozó honfitársunk. Egy idős német úrnak próbált segíteni egy itt, a fővárosi Uzsoki Kórházban kiállított 1650 eurós (650 ezer forint) számlával kapcsolatban, amit a német biztosító nem fogadott el. Az idős férfi elmondása szerint dunai hajókiránduláson voltak a feleségével, akinek felment a vérnyomása, és nagyon fájt a feje, a mentőorvos azt tanácsolta neki, hogy menjen kórházba ezekkel a panaszokkal. A tanácsot megfogadták.

Az Uzsoki Utcai Kórház sürgősségi osztályán azt mondták nekik, ha  az állami ellátást választják, az sok időbe telik, de VIP betegként gyorsabb lesz minden. Természetesen ez utóbbit választották. A vizsgálatokat követően jutottak el a fizetéshez. Először számla nélkül kellett volna helyben fizetniük, de erre nem voltak hajlandóak. Végül email-en kaptak számlát, amit ki is fizettek, azt gondolván minden rendben van. Tévedtek. A számlán ugyanis nem szerepelt tételesen a vizsgálatok ára, így azt a biztosító nem fogadta el.

Betegszoba az Uzsoki kórház VIP-osztályán (Forrás: Hadházty Ákos hivatalos Facebook-oldala)
Betegszoba az Uzsoki kórház VIP-osztályán (Forrás: Hadházty Ákos hivatalos Facebook-oldala)

Mint kiderült, a VIP osztályon és az ambulancián a kórház orvosai és ápolói dolgoznak, kórházi ellátási lapot adnak ki, de állami munkaidejükön felül. Végeznek sürgősségi ellátást is. A konkrét eset egy vasárnapi napon történt, és a kórházvezetés szerint akkor sem az éppen állami szolgálatban ügyeletes személyzet, hanem munkaidőn kívül, „maszekban” ügyeletet adó orvos látta el a beteget.

A kórház tájékoztatása szerint a betegek nem nekik fizetnek, hanem az intézmény több „magánszolgáltatóval” áll szerződésben. A konkrét esetről azt mondták, hogy a német hölgyet nem az Országos Mentőszolgálat, hanem a kirándulóhajóval szerződésben álló Smart Hospital Kft. munkatársa látta el a hajón.

A tájékoztatás szerint nem a Sürgősségi Belgyógyászati Osztály, hanem a magánmentős ajánlotta a VIP ambulanciát, ahol egy magáncég húzta le horribilis vizsgálati díjakkal a bajban levő német beteget, írja a szeged.hu.

A kórház igazgatója a VIP osztály honlapján többek között azt írja, szárnyalnak az osztályok, egyedülálló a szakmai színvonalunk, az OEP bevételt tekintve a kórház elérte a lehetséges finanszírozott maximumot, de nem lehet plusz bevétel nélkül biztosítani a kérdés nélküli gazdasági felívelést, a hosszútávú anyagi biztonságot. S ezt a plusz bevételt kizárólag üzleti alapú szolgáltatás teheti lehetővé.

(forrás: szeged.hu)

Könyveink